Rakočević: Teško je obećati trofej; Lazić: U ekipi samo oni koji "ginu" na terenu

Najjače pojačanje košarkaša Crvene zvezde najavljuje veliku borbu u šampionatu, ali i da bi voleo da ostane u klubu kad završi karijeru

  • 0

Najveće pojačanje košarkaškog kluba Crvena zvezda ove sezone Igor Rakočević rekao je da je vrlo teško obećati trofej, ali da će njegova ekipa biti maksimalno posvećena tom cilju.

- Vrlo je teško obećati trofej jer se ne zna šta će se desiti tokom sezone. Moramo biti maksimalno posvećeni i samo nam mora biti u glavi želja da damo sve od sebe. Naša sredina je specifična, teško je igrati jer je ogroman pritisak bilo koji sport da je u pitanju, ali sam se već posle deset dana navikao - rekao je Rakočević beogradskim izveštačima na Zlatiboru, gde se "crveno-beli" nalaze na pripremama.

Rakočević je rekao da želi da ostane u klubu i posle igračke karijere, ali da još ne razmišlja o tome jer je fokusiran na svoje nastupe.

- Za sada sve izgleda fenomenalno, pravi potez sa obe strane je što sam došao. Plan je da ostanem u Zvezdi i kada završim karijeru. Već sad učim kako to rade ljudi u klubu, ali sam sada maksimalno fokusiran na igračku karijeru. Imamo jako veliki igrački kvalitet, dosta dobrih igrača, stranac je odličan, samo još da se lepo uklopimo, na čemu intenzivno radimo - rekao je Rakočević.

Rakočević je istakao da nije bitno da li će kapiten "crveno-belih" predstojeće sezone biti on ili Vuk Radivojević, koji je do sada obavljao tu funkciju.

Trener Milivoje Lazić rekao je da ni jednom igraču nije garantovano mesto u ekipi, i da će igrati samo oni koji "poginu" na paketu.

- Nikome nije garantovano mesto - ko ne bude izborio mesto u timu, moraće da nađe novi klub. Mogu da garantujem da će mesto imati onaj ko 'pogine' i 'ostavi srce na parketu', a onaj ko to ne uradi, biće eliminisan - rekao je Lazić beogradskim izveštačima na Zlatiboru.

Lazić je rekao da je zadovoljan radom svog tima na prvom delu priprema, na Zlatiboru.

- Igrači se odlično odnose prema treninzima. Uslovi na Zlatiboru su fenomenalni, razmišljamo samo o košarci i napredujemo iz dana u dan - kazao je Lazić.

(Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA