Partizan doputovao u Norvešku, igrači optimisti

Trener Vladimir Vermezović na put poveo 21 fudbalera, među kojima je i kapiten Saša Ilić koji veruje da će biti spreman za meč

  • 0

Fudbaleri i stručni štab Partizana doputovali su oko 13 sati u norveški grad Tromso, gde ih u četvrtak očekuje meč sa istoimenom domaćom ekipom u baražu za Ligu Evrope.

Beogradske crno-bele je, nakon četiri sata leta, na severu Norveške dočekalo oblačno vreme, bez kiše, uz temperaturu od sedam stepeni.

Fudbaleri Partizana večeras će odraditi trening na stadionu Tromsa koji ima veštačku travu. Norveška ekipa trenutno zauzima deveto mesto u nacionalnom šampionatu u kojem se takmiči 16 ekipa.

Trener Vladimir Vermezović na put je poveo 21 fudbalera, a među njima je i kapiten Saša Ilić, koji veruje da se dovoljno oporavio od prošlonedeljne povrede, dok je izostavljen Libijac Zabija.

- Odradio sam punom snagom treninge u poslednja dva dana i verujem da ću biti spreman za utakmicu - izjavio je Ilić. - Očekuje nas protivnik koji igra tipično skandinavski fudbal. Stalno traže duele, jaki su i borbeni. Verujem da ćemo uspeti da uspostavimo pas igru i tako dođemo do kontrole utakmice.

Izraziti optimista je golman Vladimir Stojković koji veruje da Partizan već u prvom meču može praktično da obezbedi plasman u grupnu fazu.

- Svi smo dobro raspoloženi, atmosfera se popravlja iz dana u dan, željno iščekujemo Tromso i mislimo da ćemo da ih prođemo. Ako odigramo onako kako znamo i umemo, onda ne možemo da izgubimo. Mi ćemo pokušati da već sutra završimo posao i eliminišemo ih. Oni imaju pravo na svoje nade, ali nas ne dotiče to što sebe smatraju favoritima - rekao je Stojković.

Bek Nikola Aksentijević smatra da je najveći adut Partizana slabija odbrana rivala.

- Teško je vratiti se posle poraza, ali to je Superliga. Nas čeka druga. teška utakmica u drugačijim uslovima. Moramo da zaboravimo šta je bilo u domaćem prvenstvu, da se koncentrišemo na Evropu i ostvarimo dobar rezultat pred revanš. Njihovi aduti su duge lopte, a naš što je njihova odbrana malo slabija i sporija i pokušaćemo to da iskoristimo preko hitrih igrača - istakao je Aksentijević.

Vezni igrač Saša Marković očekuje da utakmica sa Norvežanima bude prekretnica sezone za Partizan.

- Srem je bio samo loš dan. Ova utakmica sa Tromsom je prekretnica kako bi sezona krenula u našu korist. Pokušaćemo da sve uradimo da ih eliminišemo i vratimo samopouzdanje i poverenje publike na našu stranu. Nadamo se da ćemo dati gol u Norveškoj koji će nas približiti plasmanu u grupnu fazu - dodao je Marković.

- Poslednjih dana smo se veoma dobro pripremili za ono što nas očekuje tamo. Upoznali smo vrline, ali i mane rivala. Uveren sam da smo bolji od njih i nadam se da već u prvom meču možemo da zabeležimo pobedu. Međutim, mislim da je i remi, ako postignemo najmanje jedan gol, dobar rezultat uoči revanša na našem terenu - rekao je Lazar Marković uoči polaska u Norvešku.

Na putu do plej-of runde Tromso je eliminisao ljubljansku Olimpiju (1:0, 0:0) i Metalurg iz Donjecka (1:1, 1:0).

Problem "crno-belima" u Norveškoj mogle bi da predstavljaju veštačka podloga na stadionu "Alfhajm", te hladno vreme na krajnjem severu Evrope gde je temperatura oko 7-8 stepeni Celzijusa.

(Telegraf.rs/Tanjug/Foto: partizan.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA