TROMSO - PARTIZAN (18.30): Preko severa Evrope do Lige Evrope

Mogu li "crno-beli" protiv Tromsa da poprave loš utisak iz početka sezone i poraze od AEL-a i Donjeg Srema amortizuju plasmanom u Evropa ligu

  • 0

Fudbaleri Partizana večeras od 18.30 biće gosti norveškog Tromsa u prvoj utakmici plej-ofa za Evropa ligu. Za miran revanš, po mišljenju svih u "crno-belom" taboru, potrebno je postići gol, ali trener Vermezović smatra da će bez obzira na rezultat iz prve utakmice, odluka o putniku u grupnu fazu Evropa lige pasti tek u revanšu.

- Došli smo ovde da posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona potražimo novu šansu. Neće biti lako, jer je Tromso jedna ozbiljna ekipa, disciplinovana, sa kvalitetnim pojedincima i izvanrednim trenerom. Sve će to biti veliki izazov za nas, nadam se da ćemo pružiti dobru partiju, ali kao što sam i ranije napominjao ništa neće biti rešeno u prvom meču. Utakmice na evropskoj sceni imaju dva dela i tek posle revanša u Beogradu sve će biti jasnije – rekao je Vermezović na konferenciji za medije u Tromsu.

Problem "crno-belima" u Norveškoj mogle bi da predstavljaju veštačka podloga na stadionu "Alfhajm", te hladno vreme na krajnjem severu Evrope gde je temperatura oko 7-8 stepeni Celzijusa.

Partizan je u Norvešku otputovao u nešto izmenjenom sastavu u odnosu na mečeve s AEL-om i Donjim Sremom. U konkurenciju za prvi tim vratio se Milan Smiljanić, ali izostaće problematični Mohamed Zabija, koga je Vermezović ostavio u Beogradu zbog nediscipline na treninzima prethodnih dana.

Vraćaju se, posle povreda, i Saša Ilić i Lazar Marković, koji su na prvom treningu po dolasku u Tromso uverili trenra Vermezovića da su dovoljno spremni i da im čak ni veštačka trava na Alfhajmu neće predstavljati problem.

Pomoćni trener Tromsa Peter Andresen, koji je uživo u Novom Sadu posmatrao meč "crno-belih" i Donjeg Srema (1:2), smatra da je njegova ekipa favorit u večerašnjem duelu.

- Navijači su bili dosta bučni, pogotovo kada su gubili 2:0. Partizan je pokazao dobar fudbal, jaki su na lopti i služe se kratkim pasovima, ali ne bi pobedili Donji Srem da se igralo do sutra. Domaćin ih je kaznio zahvaljujući kontrama i zasluženo su pobedili - smatra Andresen.

Norvežani su pre Partizana eliminisali ljubljansku Olimpiju i Metalurg iz Donjecka, a Andersen veruje da je Partizan po snazi negde između ova dva tima.

- Igraju veoma slično Metalurgu, međutim, ako moram da ih kategorizujem, mislim da su slabiji od Ukrajinaca. Možda su za nijansu bolji od ljubljanske Olimpije - rekao je Andresen.

Tromso - Partizan, 18.30

Stadion: Alfhajm, kapacitet: 7.500 mesta, sudija: Robert Šegenhofer (Austrija)

TROMSO (4-4-2): Andreasen - Kristijansen, Kopinen, Norbje, Sis - Kara, Drage, Itergard, Bendiksen - Ondrašek, Prijović. Trener: Per Matijas Hegmo

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Aksentijević, Miljković, Ivanov, Volkov - Kamara, S. Marković - L. Marković (Ninković), S. Ilić, Tomić -  S. Šćepović. Trener: Vladimir Vermezović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA