OLIMPIJCI OPET U STVARNOM ŽIVOTU: Đubretari, zidari, domari... (VIDEO)

Mnogi sportisti posle Olimpijskih igara vratili se svakodnevnim zanimanjima. Neki su đubretari, domari, vodoinstalateri, policajci, a ima i glumaca i foto-modela

  • 0

Kada prođu Olimpijske igre i slegne se medijska prašina, mnogi sportisti moraju da se vrate svojim svakodnevnim poslovima od kojih, inače, preživljavaju. To naročito važi za takmičare u "malim" sportovima u kojima se ne obrću vrtoglave sume novca, tim pre ako sportista nije olimpijski šampion, pa ne može da računa na novčanu nagradu ili čak nacionalnu penziju.

Urige Buta, norveški maratonac poreklom iz Etiopije, radi kao domar. Kada je promenio državljanstvo 2003, nije mogao da se takmiči van zemlje, čime je ostao bez sponzora. Sada mu je dodatni razlog da radi njegov jednogodišnji sin.

Britanska dizačica tegova Nataša Perdju radi kao đubretar, australijski bokser Ibrahim Bala je vodoinstalater, a Amarikanac Lens Bruks, kada ne baca disk, radi kao zidar.

- Tako je kako je. Posao je težak i verovatno nije idealan za sportistu, ali računi moraju da budu plaćeni. Promenio sam sedam poslova za deset meseci kako bih uštedeo za treninge i troškove putovanja - kaže Bruks.

Hrvatski strelac Đovani Černogorac, osvajač zlatne medalje u trapu, samo dva dana posle londonskog trijumfa, vratio se kući u Novigrad, u Istri, da bi radio u porodičnom restoranu.

- Postalo mi je dosadno u Londonu, recesija još traje, posao ne može da čeka - izjavio je Černogorac, koji je sam finansirao pripreme za London.

Disciplina je bitna u sportu, pa nije čudo što neki olimpijci na radnom mestu nose uniformu. Veslačica Hedere Stening kapetan je u britanskoj vojsci, bacačica koplja Marija Abakumova je u ruskoj vojsci, a sedmobojac Denis Bošer pripadnik je specijalnih jedinica SAD.

Argentinka Patricija Bermudez, kad se ne takmiči u rvanju, radi u polociji, kao i italijanski trkač Emanuel Abate. Norveški veslač Olaf Tufte je vatrogasac, a pozira i kao model za mučki donji veš.

Američki skakač uvis Džejmi Nieto oprobao se kao glumac, kao i trkačica s preponama Karen Klemon, koja radi i kao foto-model.

Pre nego što su sestre Moldovan ušle u olimpijski program, starija Olivera radila je u prodavnici. Otkako se afirmisala, mogla je da se posveti isključivo kajaku.

(Telegraf.rs/Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA