Senzacija u Spensu: Francuzi sa 0 u drugu fazu

Mađari slavili protiv svetskih prvaka 26:23 i ostali u trci za polufinalom. Hrvati sigurni, ispala Norveška.

  • 0

Reprezentacija Mađarske je napravila najveće iznenađenje u poslednjem kolu grupne faze Evropskog šampionata pobedivši svetskog prvaka Francusku 26:23 (12:14). Ovim porazom "Galski petlovi" su se značajno udaljili od odbrane evropske krune jer će u narednoj fazi startovati bez bodova. Norvežani porazom od Hrvatske 26:20 (13:8) završili takmičenje.

Mnogi su mislili da je porazom od Španije na startu Francuska ispucala sve svoje kikseve na prvenstvu u Srbiji. Međutim, naši severni susedi su pokazali da se četa Kloda Oneste nalazi u ozbiljnoj krizi.

Na krilima golmanskih bravura Nandora Fazekaša (21 odbrana) i majstorija bivšeg jugoslovenskog reprezentativca Milorada Krivokapića (3 gola u finišu), Mađari će preneti čak 3 boda u drugu fazu, baš kao i Španci sa kojima su remizirali u prethodnoj rundi.

Francuzi su dugo bili u vođstvu, ali sredinom drugog poluvremena dozvolili rivalu da se vrati u igru, Danijel Narsis prenaglejnim šutevima razbranio Fazekaša, i tada su kola najboljoj svetskoj ekipi krenula nizbrdo.

Pamtiće se napad od 2 minuta koliko je trajao Francuski u trenucima kada su se grčevito borili da stignu rivala u finišu, ali ni sudijska naklonjenost im nije pomogla da stignu do utešnog boda.

Španci potvrdili klasu protiv Rusa

Crvena furija posle gubitka boda u poslednjoj sekundi od Mađara, uspela je da se konsoliduje i pobedi tvrde Ruse - 30:27 (17:11). Špance je predvodio Roberto Garsija sa 6 golova, dok je iskusni Konstantin Igropulo sa 8 pogodaka predvodio Ruse koji su završili takmičenje.

Grupa D, Norvežani tragičari

Hrvati su odigrali najbolji meč u Vršcu protiv Norveške, sebi doneli 4. bod za drugu rundu i približili polufinale, a Norvežane poslali kući. Za to su doduše oni najviše krivi izgubivši od Islanđana u prethodnoj rundi, posle preokreta.

Ponovo je u Hrvatskoj najefikasniji bio Ivan Čupić. Norvežani je spakovao 6 lopti u mrežu inače vrlo raspoloženog Erevika (13 odbrana).

Slovenci su samo pobedom u poslednjem kolu grupe D Evropskog prvenstva mogli do druge faze i to su učinili. Pobedili su u Vršcu Island 34:32 (17:12) i obezbedili nastavak takmičenja u novosadskom Spensu.

Slovenci su posle dva tesna poraza (28:27 od Norveške i 31:29 od Hrvatske) zaigrali onako kaku umeju i sa borbenim ostrvljanima došli do trijumfa lašne nego što se mislilo.

Islanđani su podbacili, pogotovo ako se ima u obziru preokret kojim su u prethodnom kolu pobedili Norvežane.

Nije im pomogao ni čudesni Valur Sigurdson sa 9 golova (iz 12 šuteva), a islandski tandem golmana je zabeležio svega odbrana za 60 minuta i u tome bi trebalo tražiti uzroke njihovog poraza.

Najefikasniji kod Slovenaca koji će u narednu rundu preneti 2 ili 0 bodova u zavisnosti od meča Hrvata i Norvežana, bio je Sebastijan Skube sa 7 pogodaka.

(telegraf/s.m.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA