Sutra počinje Ju-Es open, Ðoković brani titulu

Novak Đoković i Rodžer Federer glavni favoriti u muškom singlu, iz drugog plana vrebaju Endi Marej i Huan Martin del Potro, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji srpski predstavnici u istoj polovini žreba

  • 0

Otvoreno prvenstvo Amerike u tenisu, 132. po redu, počinje sutra, a titule brane Novak Ðoković i Australijanka Samanta Stosur.

Osim Ðokovića, Srbiju će na poslednjem gren slemu u sezoni predstavljati Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Ana Ivanović, Jelena Janković i Bojana Jovanovski.

Srpski teniseri neće izlaziti na teren prvog dana takmičenja i svoje mečeve igraće u utorak.

Ðoković će odbranu titule početi protiv Italijana Paola Lorencija, a u drugom kolu očekuje ga pobednik meča između kvalifikanta i Brazilca Rožerija Dutre Silve.

Tipsarević, kao osmi nosilac, na startu turnira igra protiv Francuza Gijoma Rufana, a prolazak u drugo kolo bi mu doneo duel protiv boljeg iz meča Jana Hajeka (Češka) i Brajana Bejkera (SAD). Potencijalni protivnik u trećem kolu je Viktor Troicki, koga na startu očekuje duel protiv Nemca Sedrika Marsela Štebea.

U tom delu kostura nalaze se Amerikanac Džon Izner i Španac David Ferer.

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović u prvom kolu igraće protiv kvalifikantkinje Eline Svitoline iz Ukrajine, dok se Jelena Janković sastaje sa Katarinom Bondarenko.

Ukoliko prebrodi prvu prepreku, očekuje je pobednica meča između japanske veteranke Kimiko Date Krum i Šveđanke Sofije Arvidson, dok bi joj najverovatnija protivnica u trećem kolu bila Italijanka Frančeska Skjavone.

Protivnica Jankovićeve u drugom kolu biće bolja iz duela Izraelke Šahar Per i kvalifikantkinje, dok bi u narednoj rundi takmičenja mogla da izađe na megdan drugoj teniserki sveta Agnješki Radvanskoj.

U istoj četvrtini žreba nalazi se i Bojana Jovanovski, kojoj će prva protivnica biti talentovana Nemica Mona Bartel.

U odsustvu prošlogodišnjeg finaliste, Španca Rafaela Nadala, koji je učešće na poslednjem gren slemu sezone otkazao zbog povrede, kao glavni favoriti za osvajanje titule izdvajaju se Švajcarac Rodžer Federer, Ðoković, Britanac Endi Marej i Huan Martin del Potro.

Iako Ðoković brani titulu i nastupa na omiljenoj podlozi, blagu prednost ima Federer, koji od osvajanjaVimbldona i povratka na prvo mesto ATP liste igra sa mnogo više samopouzdanja.

Ju-Es open igra se za ukupan nagradni fond od 25,5 miliona dolara, dok će pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji zaraditi po 1,9 miliona dolara.

(Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA