JANKOVIĆ: Teška utakmica, hteo sam da "prevarim" Bekvalca

- Ova pobeda nam je izuzetno važna za samopouzdanje i nadam se da ćemo u meču sa Bordoom imati šta da pokažemo - rekao je trener fudbalera Crvene zvezde

  • 0

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je posle današnje pobede u Novom Pazaru (2:1) da je trijumf izuzetno važan zbog tri boda, ali i samopuzdanja uoči revanš meča sa Bordoom u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope.

- Ovo je za nas bila mnogo teška utakmica. Namerno to nisam želeo da ističem u najavi meča, ali zaista je tako. Ovo je jedno od najtežih gostovanja u ligi, a kalendarski ovaj meč je došao u izuzetno teškom periodu, između dva duela sa Bordoom i zato čestitam mojim momcima. Kada smo dolazili ovde imali smo jedan veliki cilj, a to je da osvojimo tri boda, i ja sam imao jedan mali - da ''prevarim'' kolegu Bekvalca. Međutim, nisam uspeo, primili smo gol iz kornera i iskusni i stariji kolega je pokazao da je veliki stručnjak. Ipak, nastavili smo da se borimo i došli do pobede - rekao je Janković na konferenciji za medije.

On je dodao da mu je veoma žao što je utakmica odigrana pred praznim tribinama.

- Izuzetno poštujem pazarsku publiku, mislim da je to jedna prava fudbalska sredina i fenomen u ovoj našoj državi. Često sam dolazio ovde i ranije da gledam utakmice i možda je to paradoksalno, ali nedostajala je danas protivnička publika. Mene nastavlja da prati prokletstvo utakmica bez publike, jer, kao što znate, bio sam trener Zvezde i u jedinom večitom derbiju koji je odigran bez navijača. Ova pobeda nam je izuzetno važna za samopouzdanje i nadam se da ćemo u meču sa Bordoom imati šta da pokažemo - zaključio je Janković.

Trener Novog Pazara Dragoljub Bekvalac čestitao je rivalu na pobedi, ali i igri protiv Bordoa u prvom meču, koja ohrabruje sve iz srpskog fudbala.

- Želim Zvezdi da ponovi tu igru u revanšu protiv Bordoa, da daju gol i prođu dalje. Što se tiče današnje utakmice tri stvari su bile bitne - crveni karton Damjanovića u prošlom kolu, zatim nastup Ðokovića na poziciji štopera, gde se nije snašao, i prazne tribine, jer sam uveren u to da bi u ovakvom meču publika bila važan faktor - rekao je Bekvalac.

Kako je ocenio, možda je njegov tim propustio istorijsku priliku da pobedi Crvenu zvezdu.

- Uspeli smo dobro da otvorimo utakmicu, povedemo, zatim smo se na poluvremenu dogovorili da krenemo na drugi gol. Osetio sam veliku šansu, možda i šansu generacije da pobedi Zvezdu. Nismo uspeli, rano smo primili drugi gol i kasnije dozvolili Zvezdi da ''uspori'' igru i održi taj rezultat - zaključio je Bekvalac.

Meč u Novom Pazaru odigran je pred praznim tribinama pošto je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila domaćina zbog nedoličnog ponašanja navijača.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA