STEFANOVIĆ POTVRDIO: Tačno je, odlazim iz Zvezde

Generalni sekretar Zvezde povlačenje objašnjava zdravstvenim razlozima, kaže da je klub stabilniji nego kad je došao i da je vreme da pomognu i drugi

  • 1

Đorđe Stefanović, generalni sekretar FK Crvena zvezda, priznao je da se povlači iz kluba i time potvrdio ono što su mediji već danima najavljivali.

- Tačno je, odlazim iz Zvezde. Razlozi su lične prirode, jer mi je u ovih 40 meseci, koliko sam bio u klubu, ozbiljno narušeno zdravlje. Ne odlazim zbog sukoba s Lukićem, mi smo tim. Klub je stabilniji nego kada smo došli. Dosta je od mene, vreme je da pomognu i drugi - izjavio je Stefanović za "Kurir".

Prvi administrativac "crveno-belih" rešio je da podnese ostavku na mesto genseka, a u narednom periodu ostaće u klubu kao član Upravnog odbora. S te pozicije i ispred Crvene zvezde biće delegiran u organe Fudbalskog saveza Srbije pošto je ranije postigao dogovor sa Zoranom Lakovićem i Tomislavom Karadžićem.

Stefanović je nedavno za Telegraf.rs demantovao da odlazi iz kluba na zahtev sponzora "Gasproma", kada je rekao da sa Rusima ima normalnu saradnju. Mediji, međutim, tvrde da su i "Gasprom" i državni vrh izvršili pritisak kako bi došlo do promena u Crvenoj zvezdi.

Odlazak Stefanovića samo je početak tih promena, do sredine septembra, bez obzira na ishod revanša plej-ofa za Ligu Evrope protiv Bordoa, sa "Marakane" trebalo bi da ode i predsednik Vladan Lukić sa najbližim saradnicima, iako su ovakve najave nedavno demantovane iz kluba.

Posle odlaska Stefanovića, Lukića i njihovih saradnika očekuje se dolazak Dragana Džajića na mesto predsednika kluba, dok će sadašnji uticajni članovi Upravnog odbora Crvene zvezde, Petar Škundrić, Aleksandar Antić i Dušan Mrakić ostati na svojim pozicijama.

Za povratak Džajića na "Marakanu", koji je uslovljen i skorim obustavljanjem sudskog postupka protiv legende Crvene zvezde, zalažu se bitni faktori državnog vrha, kao i čelni ljudi "Gasproma". Takođe, i dolazak Aleksandra Jankovića na klupu "crveno-belih" se, takođe, povezuje s ovom najavom, s obzirom na to da mladi stručnjak ima sjajne odnose sa nekadašnjim predsednikom kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bobolino

    27. avgust 2012 | 08:59

    ...bucko, bucko jer sam ti lepo rako jos prosle nedelje da letite svi. A to kako ti je zdravstveno stanje mogu svi da se uvere, svakim danom i pred utakmice u kafani " Nisava"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA