STEFANOVIĆ: Odlazim ponosan, vaskrsli smo mrtvu Zvezdu

- Povlačim se zbog ozbiljnih zdravstvenih problema koje ću morati da rešim, nije tačno da je ovaj potez bio posledica nekog uslovljavanja kao što se pisalo u medijima - rekao Stefanović na oproštajnoj konferenciji za medije

  • 1

Generalni sekretar fudbalskog kluba Crvena zvezda Ðorđe Stefanović podneo je ostavku na tu funkciju, kako je naveo iz zdravstvenih razloga, a potom održao oproštajnu konferenciju za medije u kojoj je saopštio više detalja o razlozima zbog kojih odlazi sa "Marakane".

- Biću kratak i bez suvišne patetike. Povlačim se zbog ozbiljnih zdravstvenih problema koje ću morati da rešim. Tokom proteklih 14 meseci pokušavao sam da budem iskren u vezi sa svim pitanjima, pa čak i onim neprijatnim za klub. Ali mislim da ova uprava i predsednik Vladan Lukić u tih 14 meseci nisu bili poštovani koliko to zaslužuju - rekao je Stefanović.

Iako beogradski mediji tvrde da je odlazak Stefanovića početak "čistke" u Crvenoj zvezdi, on tvrdi da je u pitanju lična odluka i da nije imao nikakav pritisak sa strane.

- Nije tačno da je ovaj potez bio posledica nekog uslovljavanja kao što se pisalo u medijima. Borili smo se protiv mnogih stvari, a Zvezdi nisam mogao da dam više od svog zdravlja. Još u junu sam znao da ću da se povučem i postepeno je pripremana zamena. Ponosan sam jer sam bio deo tima u kojem je mnogo vrednih ljudi. Možda nije bilo rezultata, ali je mnogo urađeno. Ostavili smo tim vredan desetine milione evra i ali ubeđen sam da će Zvezda ove sezone osvojiti titulu. Bio sam bezobrazno hrabar i rekao da ćemo eliminisati Omoniju, a sada mislim da možemo da se iz Bordoa vratimo pevajući - tvrdi Stefanović.

Stefanović je zatim naveo i rezultate uprave u proteklom periodu.

- Ova uprava je oživela klinički mrtvog pacijenta, oživela omladinsku školu, dovela ozbiljne sponzore. Trudili smo se da isplatimo pedesetak bivših trenera i igrača, koje nismo zatekli u klubu, prekinuli smo tradiciju da naši omladinci odlaze za UEFA minimalac. Ova uprava je vraćala dugove, isplaćivala plate igračima i zaposlenima, promenila neke odluke UEFA, pacifikovala odnos sa Fudbalskim savezom Srbije. Nijedna uprava nije radila transparentnije od nas, a o dugu kluba se već sve zna.

Na kraju Stefanović je slikovito opisao svoj rad na "Marakani".

- Posao u Zvezdi nije maraton, već štafeta, a ja sam svoju deonicu istrčao. Ima ljudi koji će to da nastave - zaključio je Stefanović.

Funkciju generalnog sekretara preuzeće Stefan Pantović, koji je menjao Stefanovića dok je bio na bolovanju.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA