BASKETAŠI SRBIJE: Posle svetske na olimpijsku titulu

Basket "tri na tri" postaće olimpijski sport na Igrama u Riju 2016, a Srbija već ima ekipu za medalju

  • 0

Srpski basketaši "tri na tri", Novosađani Dušan Domović  Bulut (27), Marko Savić (25), Marko Ždero (27) i Milan Bošković (26) postali su nedavno u Grčkoj prvaci sveta i pružili još jedan dokaz srpskog talenta za igru pod koševima.

Na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine basket “tri na tri” postaće olimpijski sport, pa je to još jedna prilika za srpske sportiste da osvoje medalju.

- Želja nam je da se, prvo, kvalifikujemo na te igre, a onda i da osvojimo neku od medalja -  kaže Dušan Domović Bulut za "24 sata".

- Najteže nam je bilo u prvoj utakmici protiv Španije za koju je igrao bivši NBA as Horhe Garbahosa. Uspeli smo uz mnogo muke da ih dobijem 14:12. Nije nam bilo lako ni u četvrtfinalu protiv SAD koji su u nekim utakmicama bukvalno preskakali ljude na terenu - prisetio se Domović puta do titule . - U finalu smo igrali sa Francuskom koja je došla sa delegacijom od 30 ljudi. Gubili smo dva minuta pre kraja četiri razlike da bi Marko Savić postigao osam poena za ubedljivu pobedu. Imali smo podršku od čak stotinu naših ljudi iz Atine.

Srpski šampioni poznaju se od vremena kad su neki od njih bili osmogodišnjaci.

- Milan i ja smo bili komšije na Limanu i često smo igrali basket u osnovnoj školi dok su dva Marka živeli na Detelinari. Ta dva kraja nisu baš u prijateljskim odnosima, ali nas je pre više od pet godina povezao basket. Od tada svakodnevno igramo na Đačkom igralištu - priseća se Dušan.

Za razliku od Milana Boškovića, koji radi kao geometar, ostali i dalje igraju košarku. Marko Savić je u prvoligašu Meridijani, Marko Ždero trenira i igra u Akademiku iz Srbobrana, dok je Domović nastupao za makedonsku Đevđeliju.

(Telegraf.rs/Izvor: "24 sata")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA