LIGA ŠAMPIONA: AEL nije izdržao protiv Anderlehta, Udineze tuguje posle neuspešnog imitiranja Pirla!(VIDEO)

Osim Belgijanaca i Portugalaca, u najelitnije takmičenje idu i španska Malaga i beloruski BATE Borisov i hrvatski Dinamo

  • 0

Posle odigranih revanš mečeva u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, u najelitnije takmičenje idu Milan Jovanović sa Anderlehtom, španska Malaga, hrvatski Dinamo i BATE Borisov.

Partizanov "dželat" AEL nije uspeo da napravi istorijski uspeh, pošto je u Belgiji Anderleht pobedio rezultatom 2:o. Golove su postgli u 80. minutu Mbokani i Jakovenko u 89. minutu.

Nije bilo golova u Atini, pa je Malaga tako sačuvala rezultat iz Španije (2:0) i srušila Panatenaikos na putu ka Ligi šampiona.

U našem susedstvu se očekuje veliko slavlje, pošto je Dinamo savladao Maribor u Sloveniji 1:0, a jedini strelac je bio Tonel posle akcije iz korenera u 12. minutu. 

Beloruski BATE Borisov je remi od 1:1 bio dovoljan da eliminiše izraelsku Šmonu, koja je povela golom Lenseau, ali je Pavlov izjednačio u nadoknadi vremena i spasio ekipu od neprijatnog iznenađenja.

Braga je posle produžetaka i boljeg izvođenja penala (5:4) savladala Udineze. Posle 90 minuta na semaforu stajao je rezultat 1:1. Dušan Basta je asistirao Armeru da postigne gol u 25. minutu, ali je Mikael u 72. minutu izjednačio.

A italijanski tim će imati za čim da žali, jer je Maikuzel pokušao da izvede "Panenku" , poput Andree Pirla i njegove nedavne majstorije na EURU.  Maikuzel ipak nije slavni fudbaler Juventusa, pa je ovaj promašaj verovatno koštao Udineze najkvalitetnije evropske lige!

UTORAK:

Anderleht - AEL Limasol  2:0 (prvi meč 1:2)

Hapoel Šmona - BATE Borisov 1:1  (prvi meč 0:2)

Maribor - Dinamo o:1 (prvi meč 1:2)

Panatenaikos - Malaga 0:0 (prvi meč0:2)

Udineze - Braga  1:1 (prvi meč 1:1)

SREDA:

Seltik - Helsingborg  (2:0)

Lil - Kopenhagen (1:0)

Kluž - Bazel (2:1)

Fenerbahče - Spartak Moskva (1:2)

Dinamo Kijev - Mehengladbah (3:1)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA