US OPEN: Tipsa se probudio na 0:2 i samleo Rufana!

Srpski teniser je morao posao da završava u pet setova protiv veoma raspoloženog Francuza - 4:6, 3:6, 6:2, 6:3, 6:2

  • 0

Drugi srpski teniser Janko Tipsarević uspeo je posle preokreta da se plasira u drugo kolo US Opena, pošto je posle pet setova savladao 129. tenisera sveta Gijoma Rufana - 4:6, 3:6, 6:2, 6:3, 6:2.

Dvadesetdvogodišnji Rufan je bio na pragu senzacije, jer je agresivnom i boljom igrom zadavao muke Janku u prva dva seta. Ali, "u pet setova" je Tipsina poslastica i protiv mnogo većih teniskih imena. 

Bilo je "mirno" sve do petog gema, kada je Janko iskoristio drugu brejk loptu za vođstvo od 3:2, ali je mladi Rufan odmah uzvratio ribrejkom. Francuz je nastavio sa napadima, a Tipsarević je počeo neočekivano da greši, zbog čega je u desetom gemu dozvolio da 129. teniser sveta iskoristi brejk i ujedno set loptu za vođstvo od 1:0 u setovima - 6:4.

Po principu "prvi mačići se u vodu bacaju", Janko je na startu drugog seta "brejknuo". Imao je u trećem gemu i tri brejk lopte, ali je Rufan vezao pet poena. Posle toga je neprepoznatljivi Tipsa dozvolio da greškama iz servisa pokloni svoj servis gem za izjednačenje 3:3. Crnje je tek usledilo, jer je okuraženi Francuz odigrao odlično naredna dva gema, a Tipsa je slao loptice u mrežu. Rufan je napravio novi brejk i osvojio i drugi set, pa je teniser sa jednim osvojenim čelendžerom u karijeri bio na pragu da izbaci osmog nosioca na US Openu.

Ali, u trećem setu je na teren došao pravi Janko Tipsarević. Kao da je započeo neki sasvim drugi meč, Tipsa je neuporedivo lakše dolazio do svojih poena, a mnogo boljom kretnjom i agresivnošću je ubrzo došao do brejka za vođstvo od 3:1. Do kraja seta je Rufanu dozvolio da mu uzme samo poen na njegov servis, pa je Janko časkom smanjio na 2:1 - 6:2.

Četvrti set je bio Jankov šou. Ponovo je bez po' muke poveo 3:1, a jedinu krizu je imao kada je pri rezultatu 5:2 na Rufanov servis ispustio četiri brejk i set lopte, ali je ipak u narednom gemu stigao do izjednačenja - 6:3.

Da mladi i omamljeni Francuz više ne može da za da nijedan udarac Tipsareviću videlo se početkom petog seta. Srbin je poslao nekoliko sjajnih vinera i iskoristio drugu brejk loptu za vođstvo od 2:0 u odlučujućem setu. Ponovo smo videli vođstvo od 3:1. Gledaoci su mogli da vide i poslednje trzaje Rufana, koji su podsetili na udarce iz drugog seta, ali su fenomenalni servisi i poeni bili brojniji za pobedu u petom setu - 6:2.

Ovo je bila Jankova peta pobeda u kojoj me morao da se vraća sa zaostatka 0:2, a u narednom kolu će igrati protiv Brajana Bejkera, koji je pobedio Čeha Jana Hajeka 6:3, 6:4, 6:2.

Učešće u singlu je završio Viktor Troicki, kog je savladao Nemac Štebe. Troicki nastupa i u dublu sa Ukrajincem Sergejem Stahovskim, a u prvom kolu igraju protiv nemačke kombinacije Kolman-Fau.

(B. M.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA