POSLEDNJI DAN PRELAZNOG ROKA: Kaluđerović u Santanderu, Žigić na Balearima

"Stara dama" odlučila je da proda legendu kluba Del Pijera Sidneju, dok su "Građani" posle dovođenja Maikona iz Intera dali zeleno svetlo Najdželu de Jongu da pređe u Milan

  • 0

00.00

KRAJ PRELAZNOG ROKA, ostalo još 45 minuta za transfere u Engleskoj

23:21

Tiražni španski list Marca piše da je u Primeru stigao još jedan srpski fudbaler. U pitanju je nekadašnji centarfor Crvene zvezde i Rada Andrija Kaluđerović, koji je stigao Santander.

Kaluđerović u dres Rasinga stiže iz dalekog Pekinga gde je od januara ove godine u šest utakmica postigao samo jedan gol.

23:02

Posle francuskog golmana Uga Lorisa u Totenhem stigao i veznjak Klint Dempsi. On je na "Vajt Hart Lejn" stigao iz Fulama, koji je za njega dobio šest milona funti.

22:41

Nikola Žigić je "prelomio" i prihvatio finansijske uslove Majorke i od ove sezone igraće za klub sa Baleara. Iako se posle dolaska Dos Santoša pričalo na Iberijskom poluostrvu da će Nikola završiti u Hetafeu, odlučio je da igra na Balearima za pola miliona evra manju platu nego što je imao u Engleskoj.

- Mislili smo da Žigić neće doći, ali desilo se da se on predomislio i prihvatio naše uslove. Mi smo ranije već postigli dogovor sa Birmingemom i ostalo je samo da tehnički zaključimo posao. Nedavni poziv iz Birmingema da juče odemo tamo kako bismo se dogovarali učinio nam se neozbiljnim jer smo se već sve dogovorili pre 10 dana. - objasnio je predsednik Majorke Žaume Kladera.

22.36

Engleski mediji potvrdili da je Ugo Loris, doskorašnji golman Liona, postao novi član Totenhema. Novac od prodaje Luke Modrića Realu čelnici "pevaca" potrošili, a Loris će konkurenta imati u liku iskusnog Breda Fridela.

22:21

Mladi srpski fudbaler Matija Nastasić, koji je iz Partizana, kao "dug" dat menadžeru Faljiju Ramadaniju, sat pre isteka prelaznog roka u Engleskoj, postao je član Mančester sitija! Njegov dolazak uslovio je da crnogorski reprezentativac Stefan Savić krene u suprotnom pravcu, ka Firenci, gde će igrati u nastavku karijere.

20.49

Južnokorejski reprezentativac koji je prošlog leta iz Monaka stigao u Arsena ponovo se vraća na "Kontinent". Uprava londonskog tima je potvrdila da je pristala da Park Ču-jonga pošalje u Vigo, redove Selte, odakle bi trebalo da se vrati sledećeg jula.

20:17

Čelnici Sautemptona potvrdili su da je novi igrač kluba Gaston Ramirez. Urugvajska zvezda je u novu sredinu stigao za 12 miliona funti što je rekordan transfer "svetaca".

19:34

Alberto Đilardino sledeću sezonu neće provesti u Liguriji pošto je prihvatio ponudu Bolonje. Istina, plavo-crveni dres ekipe nosiće kao pozajmljeni fudbaler Đenove.

19:04

Nikola Žigić, posle dovođenja Đovanija Dos Santosa u redove Majorke, i dalje ima opciju da se vrati u Primeru. Nekadašnji reprezentativac Srbije u fudbalu, sada član Bigmingema, prema nekim informacijama sada figurira kao pojačanje Hetafea! Istina, vest je štura, a i kao takve ima veliko "ako". Dakle, Žigić bi u Hetafe mogao samo ukoliko do 20 časova uprava proda trojicu igrača.

19.01

Srpki reprezentativac Nenad Tomović karijeru nastavlja u Fiorentini! Rođeni Kragujevčanin je prošle sezone bio na platnom spisku Đenove na pozajmici u Lećeu.

19.00

ZAVRŠEN PRELAZNI ROK U NEMAČKOJ I ITALIJI

18:36

Pablo Ernandez prešao u Svonsi iz Valensije.

18.12

Hurado na pozajmici u Spartaku iz Moskve, kod bivšeg trenera Valensije Unaija Emerija.

18.00

Rajan Babel se vratio u Ajaks, klub u kojem je ponikao. Potpuno neočekivano, Babel  je odlučio da se kući vrati iz Bundeslige, gde je igrao za Hofenhajm.  U "Amsterdam areni" će igrati kao pozajmljeni fudbaler.

17:46

Niklas Bendtner uspešno je završio formalnosti oko lekarskog pregleda, pa su razgovori sa predstavnicima Juventusa prtočeni u ugovor. Danski reprezentativac će sledećih godinu dana igrati u Seriji A.

17:08

Uprava ekipe sa "Etihada" obelodanila je da je ekipu pojačala dolaskom iskusnog Majkona. Brazilac na sever Engleske stiže iz Intera iz Milana. Osim njega u redove šampiona Premijer lige, kao slobodan igrač, stigao je i provereni golman Rilčard Rajt.

- Brazilski defanzivac i definitivno je postao član Sitija sa čijom je upravom potpisao trogodišnji ugovor - piše u zvaničnom saopštenju kluba.

16:24

Dmitri Berbatov više nije član Mančester Junajteda. Bugarski internacionalac je potpisao dvogodišnji ugovor za Fulam, koji je bukvalno ispred nosa uzeo Berbatova Fiorentini.

16:01

Rafael Van der Vart novi je igrač nemačkog Hamburga. Holanđanin je otišao iz Totenhema i potpisao trogodišnji ugovor sa Bundesligašem.

15:28

Reprezentativac Kostarike Brajan Oviedo prešao je iz Kopenhagena u Everton.

Brzonogi fudbaler koji je jako opasan kada po levoj strani napada gol protivnika raduje se što će igrati u Engleskoj, a njegov menadžer navodi da je dogovor na pomolu.

- Brajan se raduju nastupu u Engleskoj. Ne želimo da brzamo, ali vrlo uskoro će dogovor biti zaključen - rekao je Oviedov menadžer.

Pomoćnik trenera Evertona Stiv Raund nije želeo da komentariše transfer.

- Ljudi iz kluba pregovaraju i to je sve što znam. Nisam osoba koja se bavi komentarisanjem, ja samo razmišljam o fudbalu. Ako dođe, super - rekao je Raund.

 

15:00

Posle kupovine Mutinja, Totenhem je odlučio da pošalje Đovanija dos Santosa u Španiju. Majorka je potpisala petogodišnji ugovor sa Meksikancem.

Dos Santos je stigao na Vajt Hart Lejn 2008. godine za šest miliona evra iz Barselone. On je prošao mlađe kategorije kluba iz Katalonije i važi za velikog talenta.

Ipak, nije uspeo da se izbori mesto u timu Sparsa, pa je primoran da se seli.

 

14:30

Totenhem je doveo  Mutinja iz Porta za 22 miliona funti. Zvezda Eura 2012 uskoro bi trebao da se pridruši ekipi, a trener Andre Viljaš Boaš posebno je zadovoljan.

Portugalski trener insistirao je 2010. godine da uprava Porta, čiji je trener tada bio, dovede upravo Mutinja iz lisabonskog Sportinga.

Porto je prvo naveo da neće pustiti Mutinja ukoliko klub iz Premijer lige ne izdvoje 30 miliona, ali Viljaš Boaš uspeo je da se dogovori sa svojim zemljacima. Ovo je rekordna cifra koju su Sparsi izdvojili za jednog igrača.

13:37

Mančester siti kupio je od Svonsija 23-godišnjeg fudbalera Skota Sinklera. Igrač sredine terena nada se da će biti spreman za utakmicu "građana" protiv Kvins Park Rendžersa.

- Drago mi je da je sve gotovo i da sam sada igrač Sitija. Želim što pre da zaigram na "Etihadu" - rekao je Sinkler.

Skot je stigao u Svonsi iz Čelsija 2011. godine i bio je jedan od najzaslužnijih igrača za plasman njegovog tima u Premijer ligu sa 17 golova.

 

13:21

Juventus je u svoje redove doveo Niklasa Bentnera iz Arsenala. Ostalo je da Bentner prođe lekarske preglede i priključi se ekipi iz Torina.

- Ne želimo da baksuziramo dok apsolutno sva papirologija ne bude završena- oprezan je sportski direktor "Stare dame" Bepe Marota posle neuspelog dovođenja Berbatova iz Junajteda i dodaje:

- On je sjajan fudbaler, jako talentovan. Nije se još uvek dokazao, ali bio bi od velike pomoći - zaključio je Marota.

Iako ima svega 24 godine odigrao je čak 50 utakmica za Dansku. Prošle sezone bio je na pozajmici u Sanderlendu.

 

13:13

Sada već bivše krilo Real Madrida Esteban Granero pojačao je ekipu Kvins Park Rendžersa. Granero je potpisao ugovor na pet godina, a zarađivaće godišnje dva miliona evra.

Madridski Real dobiće osam miliona evra za obeštećenje. Fudbaler će nositi dres sa brojem 14.

- Prezadovoljan sam! Engleska je super. Nadam se da će me navijači prihvatiti i daću sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat - rekao je Granero.

 

13:01

Marko Borijelo odlučio je da se vrati u Đenovu kad mu je Roma dala zeleno svetlo za odlazak.

Bivši reprezentativac Italije proveo je šest meseci na pozajmici u Juventusu za pola miliona evra.

Borijelo je pre Rome igrao za Milan, Đenovu, Sampdoriju, Trevizo, Ređinu i Empoli.

12:40

Kjeran Ričardson je postao novi član Fulama. Ekipa Sanderlenda dobila je dva miliona funti za bivšeg igrača Mančester junajteda.

- Mislim da ću uspeti da pronađem sebe u Fulamu. Premijer liga je sjajna i radujem se što ću biti od pomoći ekipi - kratko je rekao Ričardson.

Ričardson je stigao u Sanderlend iz Junajteda 2007. godine za 5,5 miliona funti. Bio je standardan u mladoj reprezentaciji Engleske.

 

12:11

Alesandro Del Pjero prešao je iz Juventusa u ekipu Sidneja za oko 1,6 miliona.

Italijan je celu karijeru proveo u Juveu, pa i kad je klub iz Torina kažnjen zbog nameštanja utakmica 2006. godine i premešten u Seriju B.

"Del Boj" je pregovarao i sa Sionom, ali se ipak odlučio za Sidnej.

 

11:56

Mančester siti je odlučio da proda Najdžela de Jonga Milanu. Trener Roberto Manćini izjavio je da De Jongov ugovor ističe sledeće godine i da je to razlog prodaje.

- Naš ugovor sa Najdželom traje još godinu dana. On je bio jako bitan igrač za naš tim i krivo mi je što odlazi, ali se radujem zbog njega. Bitno da je zadovoljan i siguran sam da će se snaći u Italiji - rekao je Manćini.

Holandski reprezentativac je u Siti stigao iz Hamburga 2009. godine za 18 miliona evra. U Nemačku je stigao iz Ajaksa.

 

11:30

Liverpul prodaje Adama Stouku, Spiring pozajmljen Boltonu

Liverpul se rešava svih viškova ne bi li poslednjeg dana prelaznog roka doveo zvučno pojačanje, a na meti su Teo Volkot iz Arsenala, Klint Dempsi iz Fulama i Danijel Staridž iz Čelsija.

Endi Kerol poslat je na pozajmicu u Vest hem, koja će verovatno prerasti u trajan angažman, Čarli Adam postaje novi član Stouka, a Džej Spiring poslat je na šestomesečnu pozajmicu u Bolton.

Čarli Adam već je stigao u Stouk gde treba da obavi medicinske preglede, a njegov transfer košta četiri miliona funti. Adam nevoljno napušta Liverpul posle jednogodišnjeg angažmana, pošto se uverio da menadžer Brendan Rodžers ne računa na njega.

Liverpul je doveo i 18-godišnjeg Sameda Jesila, nemačkog fudbalera turskog porekla, iz Leverkuzena za milion funti.

 

10:15 

Endi Kerol igraće ove sezone za Vest hem kao pozajmljen igrač, sa velikim izgledima da pozajmica postane trajan angažman.

Napadač na kojeg nije računao novi menadžer Liverpula Brendan Rodžers, stigao je u londonski klub za 1,5 miliona funti, a Vest hem će snositi troškove i njegove plate od 80.000 funti nedeljno. Ako "čekićari" obezbede opstanak u Premijer ligi, otkupiće Kerola od Liverpula narednog leta za 18 miliona funti.

U januaru prošle godine Liverpul je kupio Endi Kerola od Njukasla za 35 miliona funti, ali visoki napadač nije ni približno ispunio očekivanja i celog leta trajala su nagađanja šta će Liverpul da uradi sa njim.

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA