Krstić: Crnogorci su odoleli u Areni, možemo i mi u "Morači"

Košarkaška reprezentacija Srbije prvi put gostuje u Podgorici, gde je u nedelju (20.30) očekuje možda i odlučujući meč za plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se 2013. igrati u Sloveniji

  • 0

Najbolji košarkaši Srbije doputovali su u jutros u Podgoricu, gde će u nedelju od 20.30 časova protiv selekcije Crne Gore odigrati utakmicu 7. kola grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine. Izabranici selektora Dušana Ivkovića smestili su se u hotel "Siti" (City Hotel) u crnogorskoj prestonici, a posle prepodnevnog odmora, ručali su na Skaradskom jezeru, dok će u terminu odigravanja utakmice većeras trenirati u dvorani "Morača" (kapacitet 4.570 mesta), a za sutrašnji duel više nema karata, jer su još pre nekoliko dana u rekordnom roku rasprodate.

- Najpre želim da čestitam selekciji Crne Gore i kompletnom stručnom štabu, na čelu sa selektorom Lukom Pavićevićem, na sjajnim igrama i odličnim rezultatima koje su ostvarili u dosadašnjem toku kvalifikacija. Sa druge strane mi smo već sedam dana na putu. Posle utakmice u Tel Avivu, direktno smo doputovali u Niš gde smo igrali sa Islandom. U petak smo održali dva treninga kako bi se što bolje pripremili za gostovanje u Podgorici. Verujem da smo izvukli pouke iz poraza u Beogradu i da ćemo biti znatno spremniji za ovaj duel protiv Crne Gore. Dosta je prostora za napredak u našoj igri, ali veliko je ohrabrenje to što su se Nenad Krstić i Zoran Erceg oporavili i što su spremni da daju pun doprinos - istakao je Dušan Ivković.

Kapiten Nenad Krstić očekuje težak meč i veliku borbu u dvorani "Morača".

- Možda će selekcija Crne Gore biti pod manjim pritiskom, jer je praktično obezbedila plasman na Evrospko prvenstvo. Bez obzira na sve, očekujem tešku utakmicu, ne mali rezultat, gde će u prvom planu biti čvrste odbrane. Raduje me to što će dvorana biti puna i što će biti odlična atmosfera. Svakom igraču to predstavlja dodatni motiv da pruži svoj maksimum. Crnogorci su uspeli da odole u prepunoj "Kombank areni", pokažu karakter i dođu do trijumfa, verujem da možemo da im na isti način uzvratimo u Podgorici.

(kss.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA