POI: Zlato i svetski rekord Tanje Dragić, Kesleru srebro

Tanja Dragić je u drugoj seriji koplje bacila rekordnih 42,51 metar, Kesler poražen u finalu od Kineza Panfenga Fenga 3:0 (14:12, 11:6, 11:8)

  • 0

Srpska atletičarka Tanja Dragić osvojila je zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Londonu u bacanju koplja i postavila je novi svetski rekord 42,51 metar. Dragićeva je rekord postavila u drugom pokušaju. Srebrna medalja pripala je Ani Sorokini iz Rusije (38,79), a bronza Nataliji Eder iz Austrije (38,03).

Reprezentativac u stonom tenisu Zlatko Kesler osvojio je srebrnu medalju, pošto je u finalu izgubio od Kineza Pangfeng Fenga 3:0 (14:12, 11:6, 11:8). Srpskom reprezentativcu je to druga olimpijska medalja, pošto je i pre četiri godine u Pekingu osvojio srebro.

Medalju, makar srebrnu, osigurala je i stonoteniserka Borislava Perić Ranković, koja je od 19 sati u finalu igra protiv Jing Žu iz Kine.

Prvu medalju za Srbiju na Paraolimpijskim igrama u Londonu, i to zlatnu, osvojio je u petak Željko Dimitrijević u bacanju čunja.

(Tanjug / Foto: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA