HET-TRIK MUDRINSKOG: Zvezdi se vratio Bordo! (VIDEO)

Debitant u 95. minutu doneo pobedu nad niškim Radničkim. "Crveno-beli" gubili dva puta, na kraju srećno sprečili novo prosipanje bodova

  • 0

Tri gola Ognjena Mudrinskog na debiju u crveno-belom dresu. Zvezda je bila na ivici ambisa protiv niškog Radničkog, ali je u 5. minutu nadoknade vremena uspela da  stigne do druge pobede u šampionatu - Crvena zvezda - Radnički Niš 3:2 (1:2).

Posle Partizana i Crvena zvezda je preokretom u drugih 45 minuta uspela da slavi u 4. kolu Superlige. Ali, "crveno-beli" su bili toliko blizu novog prosipanja bodova. Posle Rada, mogle su i Nišlije da odnesu bodove sa "Marakane".

Nisu, i to zahvaljujući očito novom golgeteru iz Ljutice Bogdana. Ognjen Mudrinski je u prvom meču u novom klubu postigao tri gola, dva puta je stizao prednost rivala, a u 95. minutu postavio i konačan rezultat.

Asamoa je srećno došao do lopte, poslao loptu "na peterac", a tamo je najsnalažljiviji bio Mudrinski i sprečio Zvezdu da ponovo kiksira.

Neko bi rekao vratilo se Zvezdi za Bordo!?

Već od početnih minuta bilo je jasno da umor neće biti najveći problem "crveno-belih". Ipak, ispostavilo se da je igranje Ognjena Mudrinskog bio pun pogodak za istrošenu ekipu Aleksandra Jankovića posle onog tragičnog ispadanja u Bordou pre samo tri dana.

Osim Mudrinskog, meč je obeležio i povratak Nenada Milijaša, koji je od starta bio u sastavu "crveno-belih" sa kapitenskom trakom na ruci.

Nišlije su, osim dve majstorije Jovanovića za 1:0 i 2:1, bili još nekoliko puta toliko blizu da savladaju Bajkovića da je to prosto neverovatno. Posebno se pamti promašaj Stefanovića sa svega nekoliko metara, kada je praktično dodao loptu Zvezdinom golmanu.

To je prethodilo drugom golu Mudrinskog, koji je došao u pravo vreme. Imala je Zvezda posle tog 65. minuta, još pola sata da preokrene rezultat, ali je umesto totalne ofanzive, kod desetak hiljada navijača na "Marakani" više strepnje izazivala promaja u odbrani Zvezde nego propuštene šanse u napadu, koje praktično nisu ni stvarane.

Hrabri Radnički nije na kraju izdržao, veče jednog momka prevladalo je u odnosu na veoma otvorenu igru Nišlija, koja nije viđena sigurno dve decenije na beogradskom stadionu.

ZVEZDA: Bajković - Vešović, Maksimović, Jovanović (оd 46' Mijailović) , Mladenović - Milivojević, Dimitrijević (od 46' Asamoa) - Milijaš, Lazović, Kasalica (od 80' Milunović) - Mudrinski.

RADNIČKI: Perić, Stamenković (od 76' Đorđević), Vukomanović, Perović, Ranđelović, Kolarević, Petrović, Pejčić, Binić, Jovanović, Stefanović (od 68' Pavličić)

Parovi 4. kola JSL:

subota:

Hajduk - Radnički 1923 0:0

Smederevo - Novi Pazar 0:0

Spartak - Rad 2:3

(Novaković 29, Bratić 66. - Kojić 41, 72, Luka 51.)

BSK - Javor 1:0

(Savković 36.)

Jagodina - Sloboda 2:0

(Stojanović 89, Lepović 90+1)

Donji Srem - Vojvodina 0:1

(Bojović 55)

nedelja:

OFK Beograd - Partizan 1:3

(Brkić 41 - L. Marković 50, Gašić ag 70, S. Šćepović 81)

Crvena zvezda - Radnički Niš 3:2

(Mudrinski 14, 65, 90+4 - Jovanović 7, 20)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA