ODLAZI NAJBOLJI? Moskovski Dinamo krenuo u lov na Darka Lazovića!

Rusi vrlo zainteresovan za najboljeg fudbalera Crvene zvezde, naročito posle katastrofalnog starta u ruskom šampionatu. Krajnji rok za transfere u Rusiji 9. septembar

  • 1

Moskovski Dinamo u narednih nekoliko dana pokušaće da od Crvene zvezde otkupi Darka Lazovića! Rusi su pokazali izuzetno interesovanje za srpskog reprezentativca, a predstavnici kluba zadovoljni su napustili stadion “Šaban Delma” prošlog četvrtka, kada su uživo videli odličnu partiju 21-godišnjeg Čačanina protiv Bordoa.

Iako je prelazni rok u većini evropskih zemalja završen, ruska “pijaca” otvorena je do 9. septembra u ponoć, što će biti i krajnji termin da Dinamo višemilionskom ponudom “razmekša” do sada prilično čvrst stav Crvene zvezde da ovog leta ne proda svog najboljeg fudbalera. Jedan od najjačih aduta Moskovljana može da bude izuzetno loša finansijska situacija na “Marakani”, kao i želja pojedinih članova uprave da se dobrim transferom prevaziđe težak period.

Početkom leta predsednik Vladan Lukić i tadašnji trener Robert Prosinečki bili su izrazito protiv takve odluke, pa su 3,5 miliona evra koje je bio spreman da izbroji austrijski Salcburg odbijeni, kao i za 500.000 manja ponuda Udinezea. Nema sumnje da je i novi šef struke Aleksandar Janković ima isti stav jer je Lazović jedna od ključnih poluga i u njegovoj koncepciji igre crveno-belih.

Inače, mladog fudbalera je Dinamu ponudila jedna menadžerska agencija koja nema veze sa još važećim Darkovim zastupnicima, među kojima je i proslavljeni as Crvene zvezde Vladimir Jugović.

Agencija “Graf sports internešnel”, koja je do sada bila izrazito protiv toga da Lazović nastavi karijeru na istoku Evrope, čak nije ni konsultovana prilikom potpisivanja novog ugovora između njega i crveno-belih, početkom jula ove godine. Zvezdina “osmica” tada se obavezala na vernost klubu do 2015. godine.

Upravu Dinama iz Moskve u ofanzivu na talentovanog Srbina primorava i izuzetno loš start u šampionatu, pošto posle sedam kola zauzimaju poslednju poziciju sa samo tri osvojena boda. Lazović bi bio značajno osveženje za tim koji vodi Dan Petresku, ali ključeve njegove budućnosti u posedu ima isključivo Zvezda, od čije odluke zavisi da li će on otići ovog leta ili će se na transfer ipak sačekati jedan od naredna dva prelazna roka.

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA