NOVAK: Mareju ne pomažu ni Ferguson ni Koneri!

Nakon pobede u polufinalu nad Fererom, Đoković se odmah okreće sutrašnjem finalu protiv Mareja i kaže da će dati sve od sebe da osvoji još jednu gren slem titulu. Šanse su 50:50

  • 0

Veliku snagu pokazao je danas Novak u nastavku meča protiv Ferera. Mareju sigurno sada nije svejedno.

Odmah posle susreta Đoković je istakao da oseća - olakšanje.

- Meč koji je bio prekidan vrlo je teško nastaviti. Naročito protiv protivnika kakav je David Ferer. Ne prestaje da trči, sve stiže i zadovoljstvo je bilo igrati protiv njega.  

Nole obožava da igra u Njujorku. Atmosfera mu na terenima "Flešing Medouza" najviše prija!

- Obožavam da igram ovde. Energija je stalno pozitivna i velika. Jednostavno, kako publika reaguje na svaki poen, to je jedinstveno. Moram da kažem u ime svih nas tenisera, da mnogo volimo da igramo ovde. 

Juče su bili strašni uslovi u kojima se Novak nije najbolje snašao. Taj meč je zbog jakog vetra prekinut juče pri vođstvu Ferera 5:2 u prvom setu. Španac je danas iskoristio prednost, poveo 1:0 u setovima, ali posle toga je Ðoković preuzeo inicijativu, zabeležio devetu pobedu u 14. međusobnom duelu i izborio plasman u finale.

Pred meč sa Britancem ima jednu želju.

- Svi smo se molili samo da bude manje vetra. Imao sam mnogo sreće što je naišla kiša i što smo morali da se sklonimo sa terena. Ferer je igrao mnogo bolje na vetru, a ja sam danas morao drugačije da istupim i izašao sam kao potpuno novi igrač, i to mi je pomoglo da uđem u finale.

Sutra protiv Mareja. Veliko finale poslednjeg gren slema. Niko nije favorit.

- Svako finale gren slema je nešto najveće. Tada nema favorita . Marej pokušava da osvoji svoju prvu GS titulu, ali i ja imam veliku motivaciju. Jedino što znam je da će biti sjajan tenis. 

Srpski teniser odigrao je 14 mečeva sa Marejem, samo jedan u finalu gren slem turnira, prošle godine na Australijan openu i dobio ga. Ukupni trenutni skor je 8:6 za Ðokovića.

Veliku podršku će sutra imati Škotski teniser. Na "Artur Eš" će doći Šon Koneri i ser Aleks Ferguson. Ali, teško da mu iko može pomoći protiv uragana Noleta.

- Svako ima pravo da se izjašnjava kako želi i da ima svoje favorite. Takve stvari podižu samopouzdanje. Jako je motivisan da osvoji svoju prvu GS titulu, ali i ja želim da osvojim još jednu. Poslednji put me je dobio, ali to je bilo na travi, na Olimpijadi. Ja sam ga dva puta dobio ove sezone, i to na ovakvom, tvrdom terenu. Šanse su 50:50. 

Meč između Ðokovića i Mareja na programu je od 22 časa.

(D. Grbović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA