FILIP ÐURIČIĆ: Baš me zanima šta će sad reći Van Basten

Legendarni holandski napadač jedan od "krivaca" što Đuričič igra u napadu, iako srpski reprezentativac misli da to nije idealna pozicija za njega

  • 0

Mladi fudbalski reprezentativac Srbije Filip Ðuričić izjavio je danas da ni u snu nije očekivao toliko ubedljiv trijumf protiv Velsa (6:1), a još manje da će on na startu kvalifikacija za prvenstvo sveta u Brazilu odigrati obe utakmice kao starter, i to na poziciji centarfora.

- Pobeda od 6:1 je zaista neverovatna, mislim da niko nije očekivao ovakav rezultat. Ispoštovali smo sve što smo se dogovorili i uz malo sreće postigli ubedljiv trijumf. Ne sećam se kad smo poslednji put pobedili sa tolikom razlikom. Rezultatom sam prezadovoljan, atmosferom takođe, ali svojom igrom baš i nisam, mislim da mogu mnogo bolje - rekao je Ðuričić.

On je dodao da ne vidi sebe kao napadača, ali da je za Srbiju spreman i da stane na gol.

- Verovatno ću ostati na toj poziciji, koja mi i ne odgovara nešto specijalno, ali eto, selektor je procenio da sam najbolje rešenje u ovom trenutku, odgovaram na sve njegove zahteve i ako bude trebalo da branim - braniću. Ali, može to mnogo bolje sa moje strane, nadam se da će mi ova pobeda i ovaj gol pomoći da igram sa još više samopouzdanja - istakao je Ðuričić.

Mladi fudbaler Herenvena priznao je da jedva čeka da vidi šta će mu trener, legendarni Holanđanin Marko Van Basten reći kad se vrati u klub.

- On je jedan od "krivaca" što igram u špicu, nismo se čuli, ali videćemo sta će mi reći. Mislim da imamo dobru ekipu ovde i možemo mnogo toga da napravimo, iako, da budem iskren, nisam očekivao da na obe utakmice budem starter, mislio sam da ću da ulazim u drugom poluvremenu, da pokušam da promenim nešto. Kad sam uoči Škotske čuo da ću igrati bilo mi je neobično, jer sam pre toga tri puta igrao centarfora, plus protiv Škota i Velšana koji su fizički dominantniji od mene. Međutim, nisam se loše snašao, dao sam gol, imao neke konkretne poteze i nisam nezadovoljan - zaključio je Ðuričić, uz konstataciju da bi kada bi se sada igrao meč u Glazgovu rezultat sigurno bio drugačiji.

Ðuričić ima samo 20 godina, karijeru je počeo u Radničkom iz rodnog Obrenovca, zatim je prešao u Crvenu zvezdu, odakle je uz mnogo pompe otišao u Olimpijakos, a potom u Herenven.

Nastupao je za sve omladinske selekcije Srbije, dok je za A tim već odigrao pet utakmica i postigao jedan gol.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA