RUKOMET: Marjanović treći put predsednik RSS, Ðurković se povlači 2013.

Dosadašnji predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović na današnjoj izbornoj Skupštini u Aranđelovcu jednoglasno dobio treći četverogodišnji mandat

  • 0

Dosadašnji predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović na današnjoj izbornoj Skupštini u Aranđelovcu jednoglasno je dobio treći četverogodišnji mandat.

Istovremeno, Božidar Ðurković ponovo je izabran za generalnog sekretara, ali je u obraćanju delegatima rekao da će se naredne godine iz ličnih razloga povući sa ove funkcije.

Marjanović je u svom izlaganju istakao da je Savez dostigao visok nivo, da je četvrti na rang-listi Svetske rukometne federacije, peti ili šesti u Evropi i da je finansijski stabilan.

- Postoje stvari koje je potrebno da uradimo, pre svega da dobijemo Kuću rukometa, zatim objekta u Beogradu koji će biti centar za odigravanje evropskih utakmica, a neophodna je i izrada strategije razvoja rukometa. Kada je reč o ciljevima u narednom periodu, oni su vezani za plasman obe selekcije na Olimpijske igre u Riju i želju da mlađe selekcije beleže odlične rezultate - rekao je Marjanović.

Sa druge strane Ðurković je rekao da se posle 14 godina na funkciji generalnog sekretara umorio.

- Iz ličnih razloga ću se povući posle EP za žene i SP za muškarce. Savez je dostigao visok nivo, ali mora i dalje da se radi da bismo bilo još bolji. Imali smo sve ove godine podršku Ministarstva sporta i omladine, Sportskog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta, na čemu im se zahvaljujem - istakao je Ðurković.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA