• 0

RUKOMET: Marjanović treći put predsednik RSS, Ðurković se povlači 2013.

Dosadašnji predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović na današnjoj izbornoj Skupštini u Aranđelovcu jednoglasno dobio treći četverogodišnji mandat

  • 0

Dosadašnji predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović na današnjoj izbornoj Skupštini u Aranđelovcu jednoglasno je dobio treći četverogodišnji mandat.
Istovremeno, Božidar Ðurković ponovo je izabran za generalnog sekretara, ali je u obraćanju delegatima rekao da će se naredne godine iz ličnih razloga povući sa ove funkcije.

Marjanović je u svom izlaganju istakao da je Savez dostigao visok nivo, da je četvrti na rang-listi Svetske rukometne federacije, peti ili šesti u Evropi i da je finansijski stabilan.
- Postoje stvari koje je potrebno da uradimo, pre svega da dobijemo Kuću rukometa, zatim objekta u Beogradu koji će biti centar za odigravanje evropskih utakmica, a neophodna je i izrada strategije razvoja rukometa. Kada je reč o ciljevima u narednom periodu, oni su vezani za plasman obe selekcije na Olimpijske igre u Riju i želju da mlađe selekcije beleže odlične rezultate - rekao je Marjanović.
Sa druge strane Ðurković je rekao da se posle 14 godina na funkciji generalnog sekretara umorio.
- Iz ličnih razloga ću se povući posle EP za žene i SP za muškarce. Savez je dostigao visok nivo, ali mora i dalje da se radi da bismo bilo još bolji. Imali smo sve ove godine podršku Ministarstva sporta i omladine, Sportskog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta, na čemu im se zahvaljujem - istakao je Ðurković.
(Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima