Španci 19 godina bez poraza u kvalifikacijama za SP

Najbolja selekcija sveta nastavlja da ruši rekorde, 23 uzastopne pobede u kvalifikacijama, poslednji bod protiv Španije osvojio Island pre pet godina

  • 0

Pobedom u Gruziji 1:0 u svom prvom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu, reprezentacija Španije nastavila je neverovatan niz. To je 23 uzastopna pobeda "furije" u kvalifikacijama z asvetska i evropska prvenstva, a u kvalifikacijama za SP Španija nije poražena 19 godina.

Niz od 23 uzastopne pobede počeo je u kvalifikacijama za EURO 2008, a ovo je četvrti kvalifikacioni ciklus od tada. Poslednji su se protiv "furije" provukli Islanđani koji su 6. septembra 2007. izborili 1:1.

Meč u Gruziji bio je inače stoti u kvalifikacijama za SP, a u njemu su izabranici Visentea del Boskea oborili još jedan rekord - loptu su držali u posedu 80 odsto vremena, čime su nadmašili dosadašnji, koji je takođe bio u njihovom vlasništvu, 79 odsto protiv Kostarike.

U kvalifikacijama za SP Španci su zabeležili 35 pobeda i devet nerešenih rezultata, od poslednjeg poraza koji su pretrpeli u Danskoj 31. marta 1993. Te kvalifikacije "furija" je završila sa pet uzastopnih pobeda, pa se kao prva u grupi kvalifikovala za mondijal u SAD 1994., dok su Danci na kraju bili tek treći pa su ostali kod kuće.

Španija je dvaput imala za protivnika u kvalifikacionoj grupi našu reprezentaciju, pod imenom Jugoslavije u kvalifikacijama za SP u Francuskoj 1998., i kao Srbiju i Crnu Goru u kvalifikacijama za šampionat u Nemačkoj 2006., i u ukupno četiri meča, Španci su zabeležili pobedu i tri remija.

Samo dvaput u ovih 19 godina Španci nisu završili kvalifikacije na prvom mestu, Srbija i Crna Gora bila je prva sa dva boda više u kvalifikacijama za SP u Nemačkoj, i naša i španska reprezentacija bile su neporažene, dok su Grci bili ispred "furije" u kvalifikacijama za EP u Portugalu 2004. na kojem su i trijumfovali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA