BUTULIJA: Zvezda želi isti tretman

- Nije slučajno da se pravi slučaj sa Crvenom zvezdom kada ima najperspektivniji mladi tim u poslednjih 15 godina i nekoliko najperspektivnijih igrača u Evropi u svom uzrastu - piše u saopštenju MRK Crvena zvezda

  • 0

Predsednik rukometnog kluba Crvena zvezda Igor Butulija saopštio je da "za "crveno-bele" traži da imaju isti tretman" kao i ostali klubovi u Srbiji i da se prevaziđe pristrasnost pojedinaca.

- Muški Rukometni klub Crvena zvezda ispunio je sve uslove za takmičenje i licencu u Saveznoj ligi, prema propisima Rukometnog saveza Srbije. Nije istina kako je zavedeno u Rukometnom savezu Srbije da smo registrovani od 2012 - navodi se u saopštenj,u u kojem se dalje ističe "neistina koje su iznele odgovorna lica u rukometnoj organizaciji".

Rukometni savez Srbije i Zajednica prvoligaša ranije su objavili da su čelnici "novih" "crveno-belih" "probili sve predviđene rokove za rešenje osnovnih pitanja, kao što su registracija u Osnovnom registracionom centru i preuzimanje obaveze prethodnika, odnosno Crvene zvezde".

U saopštenju se dodaje da MRKCZ "ima urednu registraciju" u Ministarstvu sporta i omladine i da je zvanično registrovan u Agenciji za privredne registre. Butulija je dodao da je Zvezdi dato da potpiše izjavu mimo propisa RSS i da se taj savez stavio iznad državnih i pravosudnih institucija, kao i da nije istina da je svih 13 klubova potpisalo tu izjavu osim "crveno-belih".

- Istina je da smo ponudili da ćemo da potpišemo izjavu u kojoj se navodi da ćemo ispuniti i preuzeti sve obaveze prema igračima i trenerima, a prema propisima RSS. Oni to nisu prihvatili već su tražili samo od Zvezde dodatnu izjavu, gde se oni stavljaju u ulogu kao da su državni i pravosudni organ. Mi smo to odbili, jer već poštujemo državne i pravosudne organe - navodi se u saopštenju.

- Nije slučajno da se pravi slučaj sa Crvenom zvezdom kada ima najperspektivniji mladi tim u poslednjih 15 godina i nekoliko najperspektivnijih igrača u Evropi u svom uzrastu. Zato tražimo da se razumno pristupi rešavanju ovih nesporazuma, da se postuje statut RSS i da se prevaziđe očigledna pristrasnost i subjektivizam kod pojedinaca - stoji se u saopštenju.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA