JSL: Partizan za "pet" protiv Hajduka

Posle monotonih prvih pola sata igre, kombinovani sastav Partizana se probudio i za 27 minuta Hajduku iz Kule dao pet golova. Vratio se Marko Šćepović posle osam meseci pauze, dok je Stefan poslednjih 15-ak minuta branio

  • 0

Šteta što je na stadionu u Humskoj meč Partizana i Hajduka gledalo samo 5.500 gledalaca. Šteta jer su u pobedi "crno-belih" 5:2 mogli da vide i neke stvari koje sigurno neće još dugo.

Sedam golova i nije ništa novo, ali jeste podatak da je poslednjih 15-ak minuta na golu stajao Stefan Šćepović, pošto je golman Petrović isključen. Valja istaći i to da je posle osam meseci na terenu u prvenstvenoj utakmice nove "radne" minute počeo da skuplja i Marko Šćepović, koji se oporavio od povrede.

Što se same utakmice tiče, o njoj ćemo samo reći nekoliko rečenica. Pre svega, prvo poluvreme bilo je neinteresantno, dok je drugih 45 minuta Partizan i sa kombinovanim timom odigrao dobro. Hajduk je "petardu" primio za samo 27 minuta iako se neće često viđati ova postava "crno-belih".

Tek je punoletni Aleksandar Mitrović "razbio kapiju" momaka iz Kule, da bi prednost iz slobodnog udarca udvostručio Nemanja Tomić u 37. minutu. Mladi Jojić je malo po početku drugih 45 minuta pogodio za 3:0 za "obezbeđenje" bodova i šansu da se na terenu "igra" malo slobodnijim stilom. Dva poslednja gola dali su Mitrović i Šćepović.

Ovo slobodnije se možda neće svideti treneru Vermezoviću, jer su Kuljani za tri minuta u periodu između 71. i 74. minuta dali dva gola. Ovom drugom je prethodio penal, koji je golmana Partizana koštao isključenja, a kako Vermezović više nije imao prava na zamenu, rukavice je uzeo Stefan Šćepović. Čak je i dobio nekoliko aplauza za intervencije...

Sve u svemu, "crno-beli" su napravili sasvim solidnu uvertiru pred početak Lige Evrope i duela koji ih u četvrtak očekuje. Prvi na "spisku" su fudbaleri Nefčija iz Bakua, a jasno je da "slobodnije igre" neće i ne sme da bude.

U ostalim mečevima JSL lige sedam golova je viđeno i u Užicu, gde je Sloboda 4:3 pobedila OFK Beograd.

Rezultati i strelci 5. kola:

Subota:

Sloboda - OFK Beograd 4:3

(Tijago 7, 48, Ranđelović 41, Bjelić 78. - Jovanović 15, 28, Tufegdžić 85. )

Javor - Donji Srem 0:1

(Damjanović 6. )

Rad - BSK 3:0

(Perović 45, Luka 53, Pršo 75. )

Novi Pazar - Spartak Zlatibor voda 1:1

(Damjanović 6. pen. - Despotović 79. )

Radnički Niš - Smederevo 1:0

(Dušan Kolarević 90. )

Partizan - Hajduk 5:2

Mitrović 33, 55, Tomić 37, Jojić 47, Šćepović 59. - Sekulić 71, Veselinović 74. pen)

 

Nedelja:

Radnički 1923 - Crvena zvezda

Vojvodina - Jagodina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA