Ana: Borila sam se koliko sam mogla

"Bio je ovo težak meč, na početku nisam mogla da pronađem ritam. Bolje sam servirala u drugom setu, počela sam da napadam, ali ni to nije bilo dovoljno"

  • 0

Srbija je ostala bez predstavnica u ženskom singlu na otvorenom prvenstvu Australije u tenisu pošto je Čehinja Petra Kvitova eliminisala Anu Ivanović 2:0, po setovima 6:2, 7:6 (2).

Srpska teniserka nije imala mnogo šansi da uradi nešto protiv druge teniserke sveta. Borila se i trudila koliko je mogla, međutim, ono što je pružila bilo je nedovoljno da se zaustavi izvanredna Čehinja.

- Bio ovo težak meč, na početku nisam mogla da pronađem ritam. Kvitova je težak rival, morate odmah da udarate lopticu protiv nje. Bolje sam servirala u drugom setu, počela sam da napadam, ali ni to nije bilo dovoljno. Šteta je za prilike koje sam imala, borila sam se koliko sam mogla - rekla je Ivanovićeva posle susreta.

Novinare u Melburnu zanimalo je koliko je srpska teniserka zadovoljna napretkom u servis igri.

- Dobro sam servirala, zato je toliko frustrirajuće ovo danas. Osećala sam da nisam dobro udarala i malo sam pogrešno cenila loptu. Ali, bilo je mnogo toga pozitivnog ove nedelje. Znate, to je nešto što me motiviše da ostanem u vrhu i radim još vrednije. Definitivno sam se popravila u odnosu na prošlu godinu - rekla je Ivanovićeva.

Kvitova je dominirala najvećim delom meča, pa je bez posebnih problema izborila prvu pobedu u četvrtom međusobnom okršaju sa Srpkinjom. Servis joj je bio razoran, neuhvatljiv, udarci brži i snažniji, tako da pobeda skoro nije dolazila u pitanje, bez obzira što se u završnici drugog seta Ana prenula i pružila snažniji otpor.

U prvom setu Ivanovićeva je povela 1:0 na svoj servis i to je bilo sve što je uspela da uradi. Kvitova je brejkom došla do 2:1, potom ponovo i do 5:2, pa je na kraju rutinski okončala taj deo meča.

Drugi set doneo je više neizvesnosti, ali je Kvitova i dalje diktirala tempo, bila sigurnija i preciznija, a ubitačnim servisom prosto je deprimirala protivnicu. Šampionka Vimbldona ponovo je brejkom došla do vođstva od 3:2, kojeg je uvećala na 5:3 i tada se činilo da je završila posao.

Srpkinja je, međutim, uspela da se uz velike napore vrati u meč, uzvrati brejkom za izjednačenje na 5:5, a potom čak i povede sa 6:5 osvojivši 11 poena zaredom.

Pobednik drugog seta, time i meča, odlučen u taj-brejku, gde je Ivanovićeva zakazala. Napravila je dve dvostruke servis greške, što je neuporedivo sigurnija Kvitova umela da iskoristi i okonča duel posle 85 minuta odlične igre, iskoristivši drugu meč loptu.

Ukupno, Ana je imala 14 vinera i 26 neiznuđenih grešaka, dok je Kvitova upisala 30 direktnih poena i 23 greške. Čehinja će u borbi za polufinale igrati s Italijankom Sarom Erani koja je izbacila Kineskinju Ži Ženg.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA