LIGA ŠAMPIONA: Mesi sačuvao Barsu, Čelsi se odbranio u Londonu! (VIDEO)

Ekipe Kluža i beloruskog BATE Borisova sigurnim igrama slavili u Bragi odnosno Lilu. Šahtjor danskom Nordsjelandu objasnio da se u Ligi šampiona ne igra sa "parkiranim autobusom"

  • 0

Drugi dan prvog kola Lige šampiona mogao je da bude više nego iznenađujući. Fudbal kakav je viđen u Madridu, u duelu Reala i Sitija nije viđen u sredu, a veče su obeležili "istočnjaci".

Prvo, BATE Borisov je u Lilu ostvario istorijsku pobedu, dok je rumunski Kluž ponizio Bragu na samom zapadu kontinenta. Međutim, svi reflektori bili su upereni u duel šampiona Evrope - Čelsija i torinskog Juventusa. Nerešenih 2:2 je, kada se sve sabere, realan ishod susreta u kojem su, ruku na srce, Torinezi imali više od igre.

Kerik je golom na startu meča protiv Galatasaraja "poentirao" za tri boda, ali će navijači Mančester junajteda strepeti u svakoj sledećoj, pošto mnogo toga u timu ne ide onako kako bi voleli.

GRUPA E

Čelsi - Juventus

Skromno je Roberto di Mateo sa izabranicima krenuo u odbranu trofeja u Ligi šampiona. Juventus je bio bolji tim na "Stanfordu". Sve je počelo sa dve minijature debitanta u LŠ Oskara, koji je posle pola sata igre, u dva minuta, "plavce" doveo do 2:0.

"Stara dama" se nije predavala već je, kao što rekosmo na početku, bila i bolji takmac. Odbranom šampiona Evrope dobro je komandovao Bane Ivanović, ali je morao da kapitulira dva puta. Prvo je Arturo Vidal smanjio u 38. minutu, ostavivši prostor za preokret. Ipak, on se nije dogodio, a za bod koji ide u Italiju pobrinuo se Kvaljarela u 80. minutu. Isti igrač je sedam minuta kasnije pogodio i okvir gola...

Šahtjor - Nordsjeland

Na samom istoku Evrope, u Donjecku, Šahtjor je u prepunoj "Dombas areni" ugostio debitante u ovom takmičenju fudbalere danskog Nordsjelanda, objasnivši im odmah da od "surove defanzive" nema ništa.

Ekipa koja je oformljena 1991. godine pamtiće dolazak u Ukrajinu samo po debiju, dok će Mikitarjan duel sa Nordsjelandom po dva postignuta gola.

Čelsi - Juventus 2:2

(Oskar 31, 33. - Vidal 38, Kvaljarela 80.)

Šahtjor - Nordsjeland 2:0

(Mikitarjan 44, 76.)

GRUPA F

Bajern - Valensija

Vicešampioni Lige šampiona iz prošle sezone pobedom su startovali novu kampanju, a španska Valensija je u "Alijanc areni" deklasirana. Podatak da "slepi miševi" u prvih 45 minuta nisu uputili ni jedan jedini šut dovoljno govori o taktici.

Žargonski, oni su "parkirali autobus" ispred Dijega Alveša, ali nisu uspeli da zatvore sve prolaze. Bastijan Švajnštajger je u 38. minutu "razbio bravu", postigavši svoj osmi gol u LŠ, a Bajernov 495 u svim Evro takmičenjima. Prednost je 15 minuta pre kraja duplirao Kros. Usput, Mario Mandžukić je uspeo i penal da promaši.

Španci su u drugom delu bili malo agilniji, uspeli su da na gol Nojera upute četiri šuta, a jedan od dva koja su otišla u gol završila su u mreži. Strelac je bio Valdez u 91. minutu.

Lil - BATE Borisov

Na "Gradskom stadionu" u Lilu više od 42.000 gledalaca jedva je čekalo kraj utakmice u kojoj su fudbaleri Lila razočarali i najveće pesimiste. Ekipa BATE Borisova, za koju je igrao naš Marko Simić od početka, u drugom nastupu u Ligi šampiona uspeva da upiše istorijsku pobedu.

Bajern - Valensija 2:1

(Švajnštajger 38, Kros 76. - Valdez 90+1.)

Lil - BATE Borisov 1:3

(Šeđu 60. - Volodko 6, Rodionov 20, Oleknovič 41.)

GRUPA G

Barselona - Spartak (Moskva)

Kada je Barselona povela već u 14. minutu preko Telja, većina je verovatno verovala da će to biti još jedna rutinska pobeda za Katalonce, međutim, hrabri Moskovljani nisu tako mislili, a posao im je olakšao defanzivac domaćih Dani Alveš autogolom posle nespretne reakcije na centaršut Emenikea sa desne strane. Pravi šok usledio je u drugom poluvremenu, kada je Brazilac Romulo doneo potpuni preokret. Spas za Katalonce došao je u liku najboljeg svetskog fudbalera Lionela Mesija, koji je prvo poravnao na 2:2 u 72. minutu, da bi u 80. doneo i vođstvo i pobedu 3:2, 799. golom Barselone u evro kupovima.

Seltik - Benfika

Dva kluba slavne prošlosti, ali nevelike sadašnjosti, bar kad je međunarodna scena u pitanju odigrali su jedini meč bez golova ove večeri. Tvrda utakmica sa nešto boljim drugim poluvremenom bila je sigurno najslabija u celom prvom kolu i pokazala je ono što se i verovalo, od Benfika i Seltika ne mogu se očekivati veliki dometi.

Barselona - Spartak (Moskva) 3:2

(Teljo 14, Mesi 72, 80 - Dani Alveš ag. 29, Romulo 58)

Seltik - Benfika 0:0

GRUPA H

Braga - Kluž

Dobro veče istočnoevropljana upotpunio je Kluž pobedom u gostima protiv Brage. Rumunskoj ekipi ovo je treće učešće u Ligi šampiona i najbolji start, pa bi mogla  da se pokaže istinitom izreka "treća-sreća", pošto je Kluž već u prvom meču napravio džinovski korak ka plasmanu u nokaut fazu. Junak meča bio je dvostruki strelac, Brazilac Rafael Bastos. Braga je dominirala u posedu lopte, šutevima na gol, šutevima u okvir gola, ali piše se rezultat, a on je 0:2.

Mančester junajted- Galatasaraj

Četa Aleksa Fergusona rano je došla do vođstva golom Kerika, koji je odigrao dupli pas sa Kagavom, obišao golmana i plasirao loptu u mrežu, što se ispostavilo kao presudno u većim delom potpuno izjednačenom meču. "Đavoli" su imali priliku da sve dileme reše sa penala u 53. minutu, ali golman Galatasaraja, Urugvajac Muslera odbranio je šut Nanija. U finišu meča, ne želeći da da dožive neprijatno iznenađenje, domaćini su pokušali da drugim golom dotuku rivala, nisu uspeli, ali i minimalnom pobedom biće zadovoljni. Nemanja Vidić odigrao je ceo meč, a u 61. minutu dobio je žuti karton.

Braga - Kluž 0:2

(Bastos 19, 34)

Mančester junajted- Galatasaraj 1:0

(Kerik 7)

(D. J. /A. Č)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA