ALMEIDA: Mafija pretila meni i Savi Miloševiću

U autobiografiji nekadašnji argentinski fudbaler, a sada trener, otkrio da je u Parmi doživeo da mu preti mafija, da igra dopingovan, da je Roma puštena da osvoji titulu, i da zamalo nije umro od trovanja alkoholom

  • 0

Matijas Almeida, trener River Plate, nekada vezista Argentine i mnogih klubova, između ostalih i Parme, u kojoj je nastupao sa srpskim internacionalcem Savom Miloševićem, otkrio je u autobiografiji mnoge šokantne stvari, pa i da je zajedno sa Miloševićem bio ucenjivan od mafije.

- Jednom prilikom potukao sam se sa predsednikom Parme Tancijem, a neposredno posle toga policija mi je zaplenila automobil bez iakvog razloga. Nekoliko dana kasnije ukraden mi je još jedan auto iz garaže. Isto se desilo i Savi Miloševiću koji je takođe bio u sukobu sa upravom - otkriva Almeida.

- Jednog dana moja žena, u to vreme trudna, došla je u kuću i čila glasove nepoznatih ljudi. Pobegla je i zvala policiju. Ništa iz kuće nije nestalo, ali je na zidu bila poruka mafije napisana mašinskim uljem. Od stresa moja supruga je pobacila. Posle toga pobegao sam iz Parme.

Almeida tvrdi da su igrači Parme igrali dopingovani.

- Davali su nam neke koktele i govorili da je to miks vitamina. Kada ih popijete mogli ste da skačete do plafona. Nije ni čudo što su se kasnije dešavale čudne smrti fudbalera i što su mnogi imali zdravstvene probleme - tvrdi Argentinac.

Almeida otkriva i da je Parma pustila Romu 2001. da ih pobedi u poslednjem kolu prvenstva i osvoji titulu.

- Njima je pobeda nila neophodna, a nama bodovi nisu ništa značili. Pre meča su mi neki saugrači rekli da su nas iz Rome zamolili da ne zapinjemo mnogo. Ja sam rekao „Ne!“. Sensini takođe... Većina ih je tako odgovorila... Ali, kada je počeo meč, video sam da se neki ne trude se kao inače. Zatražio sam izmenu i izašao ne želeći da učestvujem u tome. Ne znam da li su neki dobili novac za to. Možda je to bila samo usluga - kaže Almeida.

Argentinac je otkrio i da zamalo nije umro od alkohola.

- Tokom dve godine u Interu, bio sam u depresiji zbog povreda, pa sam se često opijao. Jednom prilikom u Azulu, u mojoj domovini, popio sam pet litara vina, kao da pijem Koka Kolu. Pao sam u neku vrstu kome... Kada sam se probudio, krenuo sam da trčim kako bih to izbacio iz sebe, a posle pet kilometara, video sam da mi se sunce okreće. Doktor mi je nekoliko sati davao infuziju, kako bih se vratio u život. Kada sam se probudio video sam  porodicu okupljenu oko kreveta. Mislio sam da je to moja sahrana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA