DIVAC POTVRDIO DULETA: "Ovi klinci podsećaju na nas iz Hale sportova"! (VIDEO)

"Oni su u prednosti u odnosu na nas, jer imaju jednog od najboljih evropskih trenera, a mi smo imali mladog Vujoševića", kaže Divac

  • 0

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević u razgovoru sa medijima je naveo da generacija koju trenutno predvodi po potencijalu u mnogome liči na onu koju je s kraja 80-ih vodio na Novom Beogradu. Tadašnji član ekipe crno - belih bio je Vlade Divac, a sadašnji predsednik Olimpijskog komiteta Srbije potvrdio je mišljenje Vujoševića o novoj generaciji crno - belih.

 

- I danas u Partizanu ima dosta mladih i talentovanih igrača željnih dokazivanja i ovo im je idealna prilika da krenu dobrim putem. Oni su u prednosti u odnosu na nas, jer imaju boljeg trenera, nas je trenirao mladi i neiskusni Vujošević, a njih sada jedan od najboljih trenera u Evropi - rekao je Divac.

 

Divac je pomenuo ekipe stvorene "preko noći", ali i Partizanov sistem koji bi mogao da bude bitan u konačnoj raspodeli plena.

 

- Okolnosti su se promenile, nekoliko ekipa je formirano preko noći i postoji mogućnost da iznenade. Sa druge strane Partizan ima strategiju oslanjanja na mlade snage.

 

- Što se tiče Jadranske lige, nadam se dobrim rezultatima srpskih klubova i pružam im podršku, jer oni u toj ligi ne predstavljaju samo sebe, nego sve nas.

 

O REPREZENTACIJI: PROBLEMATIČNO!

 

Divac je prokomentarisao i učinak reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

 

- Slažem se da je ostvaren uspeh, jer smo ostvarili cilj, ali način na koji smo došli tamo je problematičan i sreća nije nas koštao. Ovo treba da bude opomena za sve i siguran sam da će se pronaći sistem koji će nas u budućnosti poštedeti komplikacija.

 

- Neverovatno je da se to desilo samo deset godina posle Indijanapolisa, istorijske pobede nad Amerikancima i osvajanja titule prvaka sveta - zaključio je Divac.

 

 

(Tanjug/Telegraf.rs/Foto:kurir)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA