Samir postaje Hrvat

Prvotimca Dinama će selektor Hrvatske Igor Štimac zvati u reprezentaciju za sledeće kvalifikacione utakmice

  • 0

Brazilac Žorž Kruz Kampos Samir igraće za nacionalni fudbalski tim Hrvatske već u sledećim kvalifikacionim utakmicama za Svetsko prvenstvo sa Makedonijom i Velsom. Još od februara ove godine Samir može da igra za Hrvatsku, ali do sada nije dobijao poziv ni od nekadašnjeg selektora Slavena Bilića ni od Igora Štimca.

Samir već 6 godina živi u Zagrebu, gde igra za aktuelnog hrvatskog šampiona Dinamo. Samir je posle Eduarda da Silve drugi Brazilac koji će igrati za Hrvatsku.

- On je kvalitetan fudbaler. Sada ima priliku da pokaže da može da igra na najvišem nivou i da obogati našu igru u napadu - rekao je selektor Hrvatske Igor Štimac hrvatskim medijima.

Samir za "modre" igra od 2007. i za to vreme je igrao 232 utakmice i postigao 58 golova. Samiru se život u Hrvatskoj i Zagrebu očigledno sviđa, s obzirom da je čest posetilac zagrebačkih noćnih klubova. Zbog toga ga je uprava Dinama nedavno kaznio sa 270.000 evra. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA