Hamilton oterao Šumahera iz Mercedesa!

Britanac potpisao trogodišnji ugovor sa Nemcima i voziće zajedno sa Nikom Rozbergom, što znači da je najtrofejniji Šumi postao višak u ekipi

  • 0

Bivši svetski šampion u Formuli 1, Britanac Luis Hamilton potpisao je danas trogodišnji ugovor sa "Mercedesom" i od sledeće sezone voziće za tu ekipu.

Finansijski detalji ovog aranžmana nisu objavljeni, a Bi-Bi-Si navodi da će Hamilton u nemačkom timu zameniti sedmostrukog prvaka Mihaela Šumahera.

Još nije poznato da li će slavni Nemac otići u penziju ili će pokušati da pronađe novu ekipu za 2013.

Hamilton, svetski šampion iz 2008. godine, u "Mercedesu" će voziti zajedno sa Nikom Rozbergom.

- Verujemo da će Luis i Niko biti odlična kombinacija i već sada se radujemo izazovima koji nas čekaju sledeće godine - rekao je prvi čovek ekipe "Mercedesa" Ros Bron.

Meksikanac Serhio Peres zameniće Britanca Luisa Hamiltona u ekipi "Meklarena" sledeće sezone, potvrdila je britanska ekipa. Peres je sa "srebrnim strelama" potpisao višegodišnji ugovor, a finansijski detalji nisu objavljeni.

- To znači da će Peres od naredne sezone biti partner svetskom šampionu iz 2009. godine, Džensonu Batonu - navodi se u saopštenju "Meklarena".

Hamilton je u Formuli 1 debitovao 2007. godine, a do sada je zabeležio 20 pobeda.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA