LIGA ŠAMPIONA: BATE kao APOEL, moćni Čelsi, iskusni Junajted i Barsa! (VIDEO)

U drugom kolu Lige šampiona, u svim mečevima grupa od E do H postignuti su golovi, ali je najuzbudljivije bilo u Minsku, gde je BATE Borisov rezultatom 3:1 savladao Bajern Minhen.

  • 0

Senzacionalno iznenađenje u drugom kolu Lige šampiona priredio je beloruski BATE Borisov, koji je u Minsku savladao minhenski Bajern rezultatom 3:1. Čelsi je demonstrario snagu u Danskoj sa četiri gola u mreži debitanta, dok su Barselona i Mančester Junajted bez velikih problema slavili u gostima.

GRUPA E

Nordsjeland - Čelsi

Roberto di Mateo je poveo svoju ekipu u Dansku po sigurnu pobedu. Svi su prognozirali lak trijumf protiv debitanta Nordsjelanda. Čelsi je i dokazao svoju nadmoć u prvom poluvremenu. Bili su bolji "Plavci", napadali, stvarali šanse i krunisali svoju igru golom u 33. minutu.

Nakon greške na sredini terena, loptu je oduzeo Tores, krenuo u napad, dodao kratko do Lamparda koji je sjajno na kratkom prostoru proturio loptu između štoperskog dvojca Danaca i Juan "Tata" Mata je samo iskusno plasirao loptu u suprotan ugao.

Drugo poluvreme je u potpunosti proteklo u znaku Nordsjilanda koji je non-stop napadao, ali nije uspeo da zatrese mrežu aktuelnog šampiona. Umesto postignutog uspeli su da prime još tri komada. Prvo je David Luiz sjajnim udarcem sa dvadesetak metara iz slobodnjaka, uz pomoć stative postigao maestralan pogodak.

Iskoristili su "Plavci" šok u kom su se našli Danci i Mata se prošetao kroz odbranu, uz malo sreće i odbitaka postigao još jedan pogodak u 82. minutu. Nakon toga uspeli su Di Mateovi momci da zabeleže ubedljivu pobedu preko Ramireza u 89. minutu.

Juventus - Šahtjor

Mnogi su ovaj meč okarakterisali kao najjači meč prvog dana drugog kola grupne faze Lige šampiona. To baš i nisu dokazali italijanski Juve i sjajni Brazilci iz Šahtjora.

Mnogo više šansi imala je "Stara dama" dok su momci koje predvodi Darijo Srna više držali loptu u nogama, ali džabe. Utakmica je imala najveću kulmunaciju na polovini prvog poluvremena.

U 23. minutu je sjajan pas iz sredine, i očajne ofsajd zamke defanzivaca Juventusa iskoristio Aleks Tekšeira koji je zabio loptu pod prečku Bufona. Radost narandžasto-crnih je trajala samo dva minuta kada se Bonući u 25. minutu sjajno snašao i smestio loptu u gol ekipe iz Donjecka.

Do kraja meča još nekoliko šansi na obe strane, ali bez golova.

Nordsjeland – Čelsi 0:4 (0:1)

(Mata 33, 82, Luiz 79, Ramirez 89. )

Juventus – Šahtjor 1:1 (1:1)

(Bonući 25. – Tekšeira 23)

Čelsi 4, Šahtjor 4, Juventus 2, Nordsjeland 0

GRUPA F

Bate Borisov – Bajern

ŠOK! Veliki BATE!

Niko se nije nadao velikoj pobedi BATE-a u prvom kolu protiv Lila u gostima (3:1), ali ko se tek mogao nadati da će odmah zatim zabeležiti i drugu pobedu, i to protiv velikog Bajerna istim rezultatom (3:1).

Kao onomad kada je APOEL igrao bajku u Ligi šampiona, tako sada i BATE. Poveli su Belorusi u 23. minutu preko Pavlova koji je iskoristio gužvu u šesnaestercu Bajerna. Prvo poluvreme je završeno rezultatom (1:0) za domaću ekipu.

Svi su očekivali veliki pritisak Bavaraca i preokret, ali preko Rodionova koji je zakucao loptu pored Nojera u njegov bliži ugao, BATE je uspeo da dođe do neverovatnih dva gola prednosti u 78. minutu.

Do kraja utakmice ekipa iz Minhena je uspela da dođe do utešnog gola u 91. minutu preko Riberija. S obzirom da je bilo pet minuta nadoknade, nastavili su da pritiskaju kao i u celom drugom poluvremenu igrači Bajerna.

Toliko si pritisli gol Belorusa da su zaboravili na odbranu svog. U jednoj polu-kontri BATE je uspeo da postigne još jedan pogodak a u listu strelaca se upisao Renan Bresan koji je, kao i Rodionov, naprosto zakucao loptu u mrežu iza Nojera.

Posle prva dva kola neočekivano BATE lider grupe sa maksimalnih šest bodova.

Valensija – Lil

Uslovno rečeno najdosadniji meč odigrali su Valensija i Lil. Žonas je u 39. minutu doneo minimalno vođstvo španskoj ekipi. Golman Lodro je pomogao istom igraču da njegova lopta završi i drugi ut u mreži, u 75. minutu. Francuzi su posle dva meča na tabeli sa skorom 0-2.

Bate Borisov – Bajern 3:1 (1:0)

(Pavlov 23, Rodionov 78, Renan 95. - Riberi 91. )

Valensija – Lil 2:0 (1:0)

(Žonas 39, 75. )

BATE Borisov 6, Bajern 3, Valensija 3, Lil 0

GRUPA G

Benfika - Barselona

Barselona je do ovog utorka11 puta igrala protiv portugalskih klubova. Od toga je devet puta pobeđivala, a jedina dva remija, oba o:o, zabeležila je upravo protiv Benfike. Šampion Portugala nije pobedio neki španski klub 30 godina.

Maler za Portuglace i dalje traje, jer je Barsa, bez trzavica, slavila u Lisabonu 2:o. Golove nije postigao Leo Mesi, ali je Argentinac asistirao u postizanju oba gola. Najpre Aleksisu Sančezu za vođstvo Barselone već u šestom minutu, a onda u drugom poluvremenu, tačnije 55. minutu, Sesku Fabregasu. Barsa je poslednja dva minuta odigrala sa deset igrača, jer je Serhio Buskets zaradio direktan crveni karton.

Senku na utakmicu je bacila povreda tek oporavljenog kapitena Karlesa Pujola u 78. minutu. U pitanju je prelom ruke! Odbrambeni fudbaler najverovatnije neće igrati narednu utakmicu za Barselonu, kada tim Tita Viljanove u sedmom kolu španske Primere dočekuje Real u novom "El Klasiku".

Ranije je Seltik u poslednjem minutu savladao moskovski Spartak, i tako zabeležio prvu pobedu u gostima.

Benfika – Barselona 0:2 (0:1)

(Sančez 6, Fabregas 56)

Spartak – Seltik 2:3 (1:1)

(Emenike 41, 48. – Huper 12, Kombarov 71 ag, Samaras 90.)

Barselona 6, Seltik 4, Benfika 1, Spartak 0

GRUPA H

Kluž - Mančester Junajted

Robin Van Persi je pokazao zašto je Mančester Junajted morao da izdvoje silne novce. Holanđanin je zaslužan za pobedu "đavola" nad rumunskim Klužom 2:1(1:1).

Domaćini su se dostojno suprotstavili favorizovanom premijerligašu, jer su već u 14. minutu poveli golom Kapetanosa. Ipak, Junajted nije dozvolio da Rumuni prirede novo iznenađenje, a glavni akteri preokreta su Van Persi i Vejn Runi. U 29. minutu, Runi je iz slbodnog udarca centrirao, a Van Persi je ramenom uputio loptu ka golu Kluža. Pet minuta je trebalo istim akterima da u odličnoj akciji donesu vođstvo Junajtedu. Bastos nije iskoristio sjajnu šansu u poslednjem minutu za izjednačenje, jer je glavom poslao loptu tik uz stativu gola De Hee.

Galatasataj - Braga

Dosta uzbuđenja je bilo i u Turskoj. Drugi portuglaski predstavnik Braga savladao je domaći Galatasaraj minimalnim rezultatom, golom Rubena Mikaela u 31. minutu. Rezultat ne može da dočara borbu na stadionu "Turk Telekom", a domaćini žale za prilikom Ajdina Jilmaza, koji je u 77. minutu pogodio stativu. Konačan rezultat 2:0 postavio je Alan u zasutavnom vremenu, pa je Galata u dva meča zabeležila dva poraza.

Kluž – Mančester junajted 1:2 (1:1)

(Kapetanos 14. – Van Persi 29, 49)

Galatasaraj – Braga 0:2 (0:1)

(Mikael 27, Alan 90+3)

Mančester Junajted 6, Kluž 3, Braga 3, Galatasaraj 0

(D.G/B.M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA