JANIĆEVA SE VRATILA! "Tamo sam sve imala, ovde želim bar jednu medalju za Srbiju!"

Kajakašica će ponovo nastupati za svoju zemlju, pošto je deset godina osvajala odličja pod zastavom Mađarske

  • 1
Nataša Janić Foto: ICF / Balint Vekassy

Posle više od deset godina, kajakašica Nataša Janić je ponovo odlučila da nastupa za Srbiju. Medalje i medalje koje je donela Mađarskoj, za koju je nastupala na prethodnim Olimpijskim igrama (tri), rešila je da potvrdi i bar jednim odličjem pod zastavom svoje zemlje.

Janićeva (30) je na Olimpijskim igrama u Sidneju zauzela četvrto mesto za Jugoslaviju, a onda je za Mađarsku osvojila tri zlatne olimpijske medalje (dve u Atini i jednu u Pekingu), dok je na OI u Londonu osvojila jednu srebro i jednu bronzu.

Otkako je rešila da se vrati kući, Nataša se obratila domaćoj javnosti...

- U Mađjarskoj su mi sve dali. Kada sam otišla 2001, ovde nisu postojala sredstva za bavljenje sportom. Srećom, prošlo je neko vreme i na mesta su došli ljudi koji znaju šta treba za vrhunski sport - rekla je Janićeva i zahvalila predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divcu.

Ona je objasnila da želi da produži karijeru i da je oduvek volela da se vrati u Srbiju.

- Još jedno vreme ću provesti u Segedinu, a zatim ću biti u Bačkoj Palanci na pripremama. Želim na ovaj način da dam znak mladim ljudima da se bave sportom, da nastave da treniraju, jer je ovde napravljen mnogo dobar sistem sporta - rekla je Janićeva.

Prema njenim rečima, trenutno o Olimpijskim igrama u Riju 2016. ne razmišlja, jer joj predstoje takmičenja sledeće godine.

- Volela bih da se Srbija obogati sa nekoliko medalja mojim povratkom. Rio je daleko, naravno da bih volela da budem na mojim petim Olimpijskim igrama. Videćemo kada dođe vreme - rekla je Janićeva.

(Beta/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    4. oktobar 2012 | 14:42

    I sta sada, sirokih osmeha da je sacekamo. Mars izdajice!!!!!!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA