SPARTAK - ZVEZDA 3:0!!!: Subotička lekcija fudbala "crveno-belima"

Zvezda doživela jedan od najvećih poraza u istoriji kluba od "malih" timova. Ukoliko Partizan pobedi Javor, ponovo smena na čelu prvoligaške tabele

  • 0

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su pravu katastrofu na gostovanju Spartaku iz Subotice, 3:0, jedan od najtežih poraza velikana sa "Marakane" protiv "malih" klubova, dugo vremena unazad. Ovo je ujedno i prvi prvenstveni poraz Beograđana sa Aleksandrom Jankovićem kao glavnim trenerom.

"Crveno-beli" su se pobedom nad Javorom u sredu popeli na čelo tabele prvi put posle nepune dve godine i čini se da je to bilo preveliko breme za njih pred gostovanje u Subotici, posle samo četiri dana ustupiće vrh večitom rivalu Partizanu, naravno ako ovaj kao domaćin savlada upravo Javor. 

Sam početak nije nagoveštavao ovakav razvoj događaja. Zvezda je odličnu priliku imala već u sedmom minutu, kada se Dimitrijević majstorskim potezom oslobodio čuvara i asistencijom unazad poslužio Darka Lazovića, čiji je šut izblokirao Šarac, sprečivši sigurno vođstvo Beograđana.

Kazna za promašaj stigla je u 21. minutu, kada je Novaković dobio loptu na desnoj strani kaznenog prostora Zvezde, dao kratak for, a onda silovitim šutem "zakucao" loptu u Bajkovićevu mrežu.

Da se Spartak ne šali pokazao je Despotović u 30. minutu, kada je još efektnijim golom duplirao vođstvo domaćina, odličnim šutem sa dvadesetak metara, a lopta se od prečke odbila u gol.

Šest minuta kasnije, Zvezda je konačno imala šansu, šut Mladenivića posle sjajnog driblinga po levoj strani jedva je odbranio Aleksić, odbivši je u korner.

"Crveno-beli" su pretili, a onda su u prvom minutu nadoknade i treći put vadili loptu iz mreže, posle kontranapada Subotičana, koji je iz blizine završio Novaković pošto je Bajković odbio loptu posle šuta.

Posle šoka u prvom poluvremenu, Beograđani su krenuli energičnije u nastavku, Milijaš je u 49. minutu zatresao prečku šutem iz slobodnog udarca sa oko 25 metara.

Ta energija, međutim, nije dugo trajala. Zvezda je imala inicijativu, izvodila kornere, ali nije bilo pravih prilika. Pokušavali su Mudrinski, Milijaš i Milunović, ali bez rezultata.

Kako je vreme odmicalo, sve primetnije je bilo da su se "crveno-beli", na ovom meču samo "crveni", što zbog boje dresova, što zbog šamara pretprljenog u borbi za titulu, pomirili sa porazom. Na kraju su nekako smogli snage za nekoliko opasnih pokušaja, koji nisu doneli počasni gol, i pognutih glava napustili su Gradski stadion u Subotici.

SPARTAK - CRVENA ZVEZDA 3:0

(Novaković 21., 45+1, Despotović 20)

Stadion: Gradski u Subotici. Gledalaca: 8.000. Sudija: Svetislav Marušić

SPARTAK: Aleksić - Kovačević (od 66. Popara), Bratić, G. Adamović, Torbica - Puškarić, Novaković, Šarac, Antonić - Despotović, M. Adamović (od 75. Đurđević)

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Vešović, Mladenović, Pantić, Maksimović - Mijailović (od 46. Milivojević), Milijaš, Dimitrijević, Lazović (od 55. Milunović) - Kasalica, Mudrinski (od 70. Babalj).

(Telegraf.rs/foto: crvenazvezdafk.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA