Novicki: Bio sam blizu Barse pre odlaska u NBA

Jedan od najboljih košarkaša na svetu, član Dalas Meveriksa, otkrio da je svojevremeno bio na pragu prelaska u katalonski klub

  • 0

Košarkaš Dalasa Dirk Novicki podsetio se, uoči večerašnjeg (21.00) duela Meveriksa i Barselone, kako je svojevremeno pre 15 godina, bio na probi u slavnom katalonskom klubu.

- Prvi put sam došao u Barselonu 1997. godine, kada sam imao 18 godina. Bila je zima, januar mesec, a ja sam odradio trening sa B timom. Sećam se da je bilo jako hladno i da nije bilo grejanja u sali. Ali, bio mi je to veoma lep dan, iako sam tokom treninga promašio nekoliko šuteva i bio frustriran zbog toga. Ipak, otkrio sam divan grad, sa lepom kulturom. Na kraju nisam potpisao za Barselonu već sam otišao u NBA - rekao je Novicki.

On je dodao da ga je tada impresionirao srpski as Saša Đorđević koji je nastupao za Barsu i svojim bravurama je oduševljavao sve u "Blau Grani" na meču Evrolige protiv Kindera. Nakon toga Novicki se vratio u Nemački sa usmenim dogovorom sa Barselonom. Rekao je tada da će se vratiti kada završi školu i vojnu obavezu. Međutim, odlični Nemac nikada nije zaigrao u evropskom klubu, već je posle srednje škole otišao na koledž u Ameriku, a kasnije u NBA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA