Depresivni Aogo vratio se fudbalu

Depresija je vruća tema među profesionalnim fudbalerima u Nemačkoj, nakon što je bivši reprezentativni golman Robert Enke otkrio da je godinama patio od te mentalne bolesti, pre nego što je izvršio samoubistvo u novembru 2009. godine

  • 0

Defanzivac Hamburgera i reprezentacije Nemačke Denis Aogo otkrio je da je depresija razlog njegovog tronedeljnog odsustva iz fudbala na startu ovosezonske Bundeslige.

- Na kraju predsezone sve teže i teže sam ustajao. Mislio sam da je to samo faza i pokušao sam da je prebrodim, ali sam došao do tačke kada to više nije bilo moguće - izjavio je 25-godišnji fudbaler za nemački dnevnik "Bild", i dodao:

- Kada telo prestane da radi, problem ode u glavu. Bio sam depresivan i nisam osećao ništa.

Aogo, koji je dres reprezentacije Nemačke nosio na deset mečeva, odigrao je prve dve bundesligaške utakmice ove sezone, pre nego što ga je klub poslao u Insbruk, u Austriji, da se leči od depresije.

- Bio sam potpuno u autu prvih deset dana, a onda su energija i motivacija počeli da se vraćaju. Trčao sam svaki dan, vozio bicikl, i danas mogu da kažem da se osećam zaista dobro. To je sjajan osećaj - rekao je Aogo.

Depresija je vruća tema među profesionalnim fudbalerima u Nemačkoj, nakon što je bivši reprezentativni golman Robert Enke otkrio da je godinama patio od te mentalne bolesti, pre nego što je izvršio samoubistvo u novembru 2009. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA