MATEUS OTKRIO: Orgije i alkohol su obeležile Svetsko prvenstvo u Španiji!

U svojoj autobiografiji "Sve ili ništa" bivši nemački fudbaler otkrio je šta su "panceri" radili na prvenstvu sveta 1982. godine, a sve se uglavnom svodi na žene i alkohol

  • 0

Nekadašnji fudbalski as i trener Partizana Lotar Mateus odlučio je da u svojoj autobiografiji nazvanom "Sve ili ništa" sa svetom podeli detalje iz svoje karijere, a medijima je protutnjala informacija o pijankama i orgijama sa Svetskog prvenstva 1982. u Španiji!

Nemac bez imalo "umivanja" opisuje kako su fudbaleri noći provodili uz alkohol i žene, a da su im treneri i stručni štab za to gledali kroz prste. 

"Svetsko prvenstvo '82. u Španiji više pamtim po pijankama i orgijama nego po rezultatima. Mnogi treninzi bili su otkazani jer neki igrači nisu mogli da ustanu iz kreveta. Nismo pili - odvaljivali smo se. U hotelu su bile organizovane modne revije, a neki najiskusniji igrači nisu izlazili iz soba u kojima su bili sa manekenkama. Jup Derval je bio pravi trener za takve igrače", piše Mateus u svojoj knjizi.

- 'Bez tebe ništa ne može proći. Uključi već jednom taj mozak.' Sasuo mi je psovke koje je znao, ali ne zbog toga što sam bio u kupleraju, nego zato što sam tamo bio u trenerci sa znakom fudbalskog saveza Nemačke - opisao je bivši fudbaler scenu u kojoj je Franc Bekenbauer vrištao na njega.

Nemačka je pod vođstvom Jupa Dervala osvojila titulu prvaka Evrope 1980. i svetsku vicešampionsku titulu 1982. godine. Posle Lotarovih reči, dobro su "panceri" uopšte stigli do finala, kada ih je porazila Italija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA