Mihina hrabrost nema "ideju" kako da dođe do Brazila! (VIDEO)

Drugi uzastopni poraz u kvalifikacijama Srbija je doživela protiv Makedonije u Skoplju. U 69. minutu je siguran bio Ibraimi sa penala, koji je skrivio Nenad Tomović. "Orlovi" ostaju sa četiri boda u grupi, Hrvatska i Belgija posle sigurnih pobeda imaju po 10

  • 0

"Glava šećera", Kopakabana, Ipanema, Hrist Spasitelj, sve su to znamenitosti Rio de Žaneira koje će, kako sada stvari stoje, za naše reprezentativce biti dostupne u privatnoj režiji, pošto jedan od najpopularnijih gradova sveta neće videti 2014. godine, u "radnoj akciji" koja se naziva Svetsko prvenstvo. Izabranici selektora Siniše Mihajlovića odigrali su u Skoplju loše, bezidejno, gotovo prijateljski meč, a jedna greška Tomovića Srbiju je koštala poraza. Makedonija - Srbija 1:0 (0:0).

Incidenti koji su prethodili ovom meču, dvojica-trojica povređenih navijača Srbije, kao da nisu imali nikakvog uticaja na fudbalere. Možda je tako i bolje, jer bi, ko zna kako završen, ovaj meč, koji je odigran pred 20-ak hiljada navijača na stadionu "Filip II". Istina, uz vređanje bez taktiziranja sa tribina makedonski fudbaleri su uz korektnu podršku odigrali taktički dobro, usporivši sve iole vredne pažnje akcije Srbije.

Naša mladost, koja će, najverovatnije, selektora Mihajlovića koštati radne knjižice sledećeg leta, nije imala kapaciteta (čitaj ideje) da nadmudri disciplinovanu odbranu. Šutevi iz daleka ni blizu nisu nagoveštavali da će golman Pačovski vaditi loptu iz mreže. Usput, u analizi ove utakmice, Mihajlović i saradnici će morati da obrate pažnju na činjenicu da njihovi izabranici nisu stvorili ni jednu jedinu priliku iz izrađene akcije. Istina, Tadić je to uradio jednom, ali je šansu sam sebi priredio.

Sa druge strane, ni Makedonci se nisu naigrali, a njihova igra sa centaršutevima ne bi "prošla" ni do prekosutra, da nije napravljena greška. Greška Nenada Tomovića i njegova očajna procena centaršuta kažnjena je surovo - penalom koji je u pobedu pretvorio Ibraimi.

"Vruć krompir" i radikalno poigravanje sa "biologijom" Sinišu Mihajlovića će boleti ceo život, a srpski narod i neće, jer su nas fudbaleri poslednjih decenija navikli na ovakve rezultate, da ne kažemo nešto teže. Hrabrost je evidentna, ali je ona sada poistovećena sa ludošću. Ipak, sada nema druge i do kraja kvalifikacija će se naši reprezentativci valjda potruditi, bar zbog njih samih, da se ne brukaju i sami sebi "otkidaju" od plata, da odigraju maksimalno, pa šta bude. Belgija i Hrvatska su pobedile i sada imaju po šest bodova više od nas.

Sreća ili ne, Miha i njegovi puleni prvi sledeći duel igraju u komšiluku. Opet, ali onom u kojem nije prijatno ni ulicom šetati i ukoliko tamo pokažu "zube"...

MIHAJLOVIĆ: "BORLI SMO SE DO KRAJA"

Selektor Srbije je posle meča za TV "Prva" rekao je da ne može da zameri ekipi na borbenosti, jer su se borili do samog kraja, ali da su ih koštale prilike koje su promašili.

- Pripremali smo utakmicu, znali smo da će biti ravnopravna utakmica i da onaj koji bude prvi dao gol ima i najviše šanse za pobedu. Momci su se borili do poslednjeg momenta, imali smo šanse koje nismo iskoristili i izgubili - rekao je Mihajlović.

Na pitanje da li je možda napravio grešku što je umesto Branislava Ivanovića ubacio Nenada Tomovića, Mihajlović je odgovorio obrazloženjem sa stručne strane.

- Tomović je do penala radio sve što sam od njega tražio. Ja sam želeo da na toj poziciji da imam još defanzivnijeg igrača koji će da mi čuva gol, a ne kao protiv Belgije kad smo bili i više nego ofanzivni. On je napravio grešku, ali to sad nema veze jer je mogao bilo ko da napravi grešku...

Selektor je dobio informaciju da su Hrvatska i Belgija zabeležile pobede i da obe imaju po 10 bodova.

- Sigurno da je razlika 10:4 velika, ali ima još utakmica da se igra. Svaku ćemo da spremamo polako, sledeća nam je u martu protiv Hrvatske, a do marta ima dosta vremena - zaključio je selektor Srbije.

GRUPA A

Makedonija - SRBIJA 1:0

(Ibraimi 69. pen)

Hrvatska - Vels 2:0

(Mandžukić 27, Eduardo 58.)

Belgija - Škotska 2:0

(Benteke 69, Kompani 71.)

TABELA:

Belgija 10, Hrvatska 10, Makedonija 4, Srbija 4, Vels 3, Škotska 2.

(D. J. / B. M.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA