IVANOVIĆ: Šok terapija nije uspela, ostajem na raspolaganju selektoru

Kapiten reprezentacije nije hteo da iznese detalje o sukobu sa selektorom i najavio da će se i dalje odazivati na pozive da igra za Srbiju

  • 0

Kapitenu reprezentacije Srbije Branislavu Ivanoviću teško je pala odluka selektora Siniše Mihajlovića da ga izostavi iz startne postave protiv Makedonije u kvalifikacijama za SP u Brazilu, ali kao pravi kapiten, stoički je podneo sve, ušao u igru u 68. minutu kada je, čini se, bilo kasno, a zatim izbegao da doliva ulje na vatru u izjavama posle poraza koji je nade "orlova" za plasman na Mondijal sveo na teoriju.

- Iskreno, nije bilo lako, ali pribrao sam se i pokušao da pomognem. Bio sam uz ekipu, bodrio je - rekao je Ivanović.

Prekaljeni defanzivac nije hteo da govori o sukobu sa Mihajlovićem, koji je bio razlog njegovog preseljenja na klupu. Ipak, zna se da su kritike koje je Mihajlović izneo na račun Ivanovića i Kolarova posle poraza od Belgije bile povod za razgovor koji je prerastao u svađu sa selektorom.

- Selektor je sve objasnio, bila je to neka šok terapija za ekipu koja, nažalost, nije uspela - ocenio je Ivanović, da bi potom stao u zaštitu tragičara Nenada Tomovića, koji je nastupio umesto njega, skrivio penal iz kojeg je Srbija primila gol i zaradio isključenje.

- Njega mi je najžalije u celoj situaciji. Nenad nije zaslužio da bude jedini krivac za poraz. On je odličan igrač, pravi profesionalac i to što je bio u igri govori da ima kvalitet. Nadam se samo da će ga ova teška situacija ojačati i da će pokazati to u budućnosti. 

Ivanović, uprkos svemu, ne namerava da se povlači iz reprezentacije dok je vodi Siniša Mihajlović.

- Ostajem uvek na raspolaganju selektoru Srbije - zaključio je kapiten.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA