DRAMATIČNO: Dugovi Zvezde narasli na 62,5 miliona evra, preti stečaj

Otklako je Vladan Lukić ponovo izabran za predsednika, obaveze "crveno-belih" narasle za još desetak miliona evra

  • 0

Dugovi fudbalskog kluba Crvena zvezda mnogo su veći nego što je to predočeno javnosti. Kada se saberu sva potraživanja, banaka, države, menadžera , zaposlenih...dođe se do frapantne brojke od 62,5 miliona evra.

Ni ova brojka nije konačna, pošto zbog kamata dug i dalje raste i potpuno je nejasno kako bi najpopularniji srpski klub mogao da se izvuče sa takvim kamenom oko vrata.

Otkako je u maju Vladan Lukić dobio novi mandat predsednika uzeo je skoro 10 miliona evra kredita, pet miliona od "Unikredit" banke, četiri miliona od "OTP" banke, a od poznatog menadžera Falija Ramadanija 700.000 evra uz obavezu da mu vrati milion.

"Crveno-beli" imaju 11,5 miliona evra duga prema zloglasnoj "Agrobanci", sedam miliona prema "Marfin" banci, dok Poštanskoj štedionici i Poreskoj upravi duguju po dva i po miliona evra.

Na sve to treba dodati obaveze prema dobavljačima, javnim ustanovama, bivšim i sadašnjim igračima, trenerima, zaposlenima, drugim klubovima, menadžerima od nekih 29 miliona evra, pa ne treba mnogo mudrosti da se uvidi da je stečaj verovatna sudbina.

Generealni sponzor Zvezde, ruski "Gasprom", nedavno je odlučio da poveća ulaganja sa dva na četiri miliona evra godišnje, ali takva podrška teško da može bitno da promeni očajnu finansijsku situaciju u FK Crvena zvezda. Pošto nemaju poverenja u Vladana Lukića, za kojeg se već mesecima tvrdi da su mu odbrojani dani na čelu našeg najtrofejnijeg kluba, Rusi će novac davati sportskom društvu koje vodi "njihov" čovek Petar Škundrić.

(Telegraf.rs/Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA