PASPALJ ZA TELEGRAF: Moja i ova generacija Partizana nisu za poređenje

*Mi smo u Partizan došli kao gotovi igrači, reprezentativci, a ovi momci moraju još mnogo da rade. *Teško ostvariti pobedu protiv ekipe kakva je CSKA bez adekvatnog učinka stranaca

  • 0

Legenda Partizana i srpske košarke Žarko Paspalj nakon meča "crno-belih" sa moskovskim CSKA kaže da je Partizanova ekipa mlada i talentovana, ali da teško može da se poredi sa generacijom u kojoj je igrao on, a gde su vedete bile Divac, Grbović, Pecarski, Obradović, Đorđević...

Trener Partizana Duško Vujošević u više navrata je isticao kako je ova ekipa "crno-belih" najtalentovanija posle generacije koju je vodio s kraja 1980-ih godina na čelu sa Paspaljem i Divcem.

- To Dule verovatno kaže sa razlogom, mada ne vidim šta tu može da se poredi. Kakve veze ima naša generacija sa ovom, bila je to neka druga košarka. A i ne treba stavljati opterećenje pred ove momke - jasan je Paspalj.

On je istakao da su nekad igrači mnogo ranije stasavali i da su već sa 20 godina bili ozbiljni igrači i seniorski reprezentativci.

- Sa druge strane, nas je Dule u Partizanu dobio kao gotove igrače, svi smo došli iz klubova gde smo imali zapažene igre i rezultate, a i bili smo reprezentativci Jugoslavije. Ovi momci su talentovani, to su pokazali na meču sa CSKA, ali tek treba da urade nešto ozbiljno - objašnjava legendarni košarkaš.

Paspalj smatra da je prava šteta što Partizan nije uspeo da savlada CSKA jer bi to bio značajan korak ka TOP 16 fazi Evrolige.

Šteta što Partizan nije napravio podvig dobivši meč. Utakmica je bila zadovoljavajuća, ali za nešto više treba iskustva, ali i dobra igra stranaca. Teško je igrati bez stranca. Suština je da adekvatnog učinka stranaca nije bilo na ovom meču, to je izostalo.

- Činjenica je da Partizan ne gradi svoj uspeh na strancima, ali bitni su kada daju svoj doprinos. Ipak, imali su šansu da pobede.

Biće dosta teško u grupi, ali "crno-beli" imaju šanse za prolaz u Top 16. Mislim da su Bamberg i Lijetuvus ekipa sa kojima može da se igra ravnopravno i da se tu traži šansa za prolaz.

- Bilo bi lepo da je pobeđen CSKA, to bi otvorilo vrata za dalje,  ali nadam se da taj poraz na kraju neće poremetiti "crno-bele" da dođu do uspeha - zaključio je Paspalj.

Izjave Žarka Paspalja o neuporedivosti generacija potkrepljene su i činjenicama, jer igrači iz njegove generacije su u svojim ranim dvadesetim godinama pravili bolje rezultate. Primera radi, Vlade Divac je sa 22 godine otišao u NBA, Paspalj sa 23, a pre toga su se naosvajali trofeja i igrali fajnal for u Ganu.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA