JSL: Zvezdina goleada protiv BSK, novi kiks Vojvodine

Devet golova na "Marakani", devet različitih strelaca i pobeda Crvene zvezde nad Borčanima 7:2 obeležili su 9. kolo JSL lige

  • 1

U lepoj fudbalskoj predstavi, koju je na stadionu u Ljutice Bogdana gledalo malo više od 10.000 ljudi, izabranici trenera Aleksandra Jankovića donekle su se iskupili za poraz u Subotici, a "bes" su osetili Borčanci - Crvena zvezda - BSK 7:2 (4:0).

Debakl gostiju ili bar goleada na "Marakani" mogla je da se nasluti već posle pet minuta igre, kada je na semaforu pisalo 2:0 za Zvezdu. Dimitrijević i Milunović tada su rešili pitanje pobednika, a navijači Zvezde su mogli da se opuste i zaigraju malo maštovitije. Visoki presing naterao je igrače iz Borče da budu u čudu, a sreća je što treći gol nisu primili pre desetog minuta.

Istina, ni oni nisu igrali sa, kako se to kaže, "parkiranim autobusom" ispred golmana Ljube Kovačevića, već su pokušali da se nadigravaju, bez presije i pritiska. Nije im pošlo za rukom, to jest nogom, a Zvezdini golovi su padali iz akcija, a ne grešaka domaće odbrane.

"Crveno-beli" su na odmor otišli sa četiri gola viška, a "kifla" Milunovića za 4:0 bila je najjači momenat utakmice. Luka je ostao u svlačionici, dok ga je na travi "Marakane" zamenio Asamoa, koji je u 69. minutu upisao prvenac u JSL ligi. Tačku na meč stavio je Maksimović u 91. minutu. BSK je, za razliku od "crveno-belih", oba gola dao iz prilika koje su im "stvorili" protivnički centarhalfovi, dakle posle grešaka koje su rutinski materijalizovali Sotirović i Bulatović.

Poslednji meč 9. runde završen je bez pobednika. Odigran je u Novom Sadu, gde su igrači Vojvodine golom Bojović spasili jedan bod u duelu protiv kulskog Hajduka. "Ponos ravnice" vodio je do 78. minuta, ali je remi, možda i najpravedniji ishod meča.

PAROVI 9. KOLA:

Javor – Sloboda 1:1

(Milovanović 82. - Knežević 56.)

Novi Pazar – OFK Beograd 0:0

Radnički Niš – Jagodina 0:0

Radnički Kragujevac – Donji Srem 2:0

(Milišković 55, Spalević 76.)

Smederevo  – Spartak 0:2

(Puškarić 2, Radovanović 82. ag)

Crvena zvezda – BSK 7:2

(Dimitrijević 2, Mikić 5, Mudrinski 37, Milunović 40, Asamoa 69, Pantić 80, Maksimović 90+1 - Sotirović 60, Bulatović 88.)

Vojvodina – Hajduk 1:1

(Bojović 78. - Cvetković 56.)

(Dimitrijević 2, Mikić 5, Mudrinski 37, Milunović 40, Asamoa 69, Pantić 80. - Sotirović 60, Bulatović 87.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA