PRIMERA: Mesi spasao Barsu uz het-trik

Katalonci posle 18 minuta vodili 3:0, a kući se posle goleade i pobede 5:4 vraćaju sa očekivanim bodovima. Lionel Mesi postigao het-trik i sada ima 11 golova u osam kola

  • 0

Kada je na semaforu stadiona u La Korunji posle 18 minuta igre pisalo La Korunja - Barselona 0:3, neki navijači domaćih već su napuštali meč kako ne bi svedočili debaklu tima koji je je do pre nekoliko godina i te kako mučio giganta iz Katalonije. Međutim, da se upornost ponekad isplati pokazali su fudbaleri Deportiva pa su sledećih 72 minuta odigrali na visokom nivou. Opet, to im nije bilo dovoljno za totalni preokret i Barselona kući ide sa bodovima i pobedom 5:4 (3:2).

Furiozni start Katalonaca domaće fudbalere nije "poremetio", ali se tokom meča pokazalo da je Barsa, i sa desetoricom igrača (isključen Maskerano), jača od Depora. Ustvari, jača je za Mesija, koji je postigao het-trik. Argentinac je sada pobegao i Ronaldu, jer je dao 11 golova (Portugalac ima dva manje), a osim njega zaslužan za vođstvo bio je i Fabregas, koji je, u stilu Stiva Neša, asistirao kod tri gola.

Kada je Mesi dao peti gol Barsi, a svoj treći, fudbaleri iz La Korunje bili su potpuno demoralisani, ali ih je dva minuta kasnije nerazumnom intervencijom i autogolom u "život vratio" Žordi Alba. E, tada se videlo koliko je Barsa ustvari "ranjiva". U pokušaju da sačuvaju loptu i "ukradu" koji sekund presing domaćih je goste terao i na početničke greške. Ipak, posle 90 i kusur minuta, Mesi i ekipa slavili su i sedmi put u osam kola, nanevši Deporu četvrti uzastopni poraz.

PRIMERA 8. kolo:

subota:

Malaga – Valjadolid 2:1

(Isko, Hoakin 87. – Manućo 9.)

Real – Selta 2:0

(Iguain 12, Ronaldo 67. pen)

Valensija – Atletik (B) 3:2

(Soldado 26. pen, Kosta 88, Valdez 90. – Aduriz 19, 30.)

La Korunja – Barselona 4:5

(Pici 26. pen, 47, Begantinos 37, Alba 79. ag - Alba 3, Teljo 8, Mesi 18, 43, 77.)

nedelja:

Hetafe – Levante

Espanjol – Rajo Valjekano

Granada – Saragosa

Osasuna – Betis

Sosijedad – Atletiko (M)

ponedeljak:

Sevilja – Majorka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA