HOLOVEJ PROTIV "ORLOVA": Izbacite Srbiju iz takmičenja

Menadžer Blekpula je u tekstu za "Dejli miror" napisao da ga Srbi podsećaju na alkoholičare i kockare koji ne priznaju svoju bolest, a da je lek za to izbacivanje sa međunarodne scene

  • 2

Menadžer engleskog drugoligaša Blekpula Jan Holovej pridružio se demonizaciji Srbije, koju posle revanš meča baraža za EP mladih reprezentacija u Izraelu, odigranom u Kruševcu između selekcija Srbije i Engleske, sprovodi dobar deo engleske javnosti.

Holovej bi voleo da su mladi reprezentativci Engleske prekinuli meč i zapretili da neće da ga nastave dok se tribine ne isprazne, posle navodnih rasističkih uvreda kruševačke publike, stoji u njegovoj kolimni u tabloidu "Dejli miror".

- Rasizam je pitanje koje se ne može rešiti blagim merama. Treba uvestu politiku nulte tolerancije, da za bilo kakve rasističke povike budete izbačeni iz takmičenja, bez prava na žalbu, bez odlaganja - smatra menadžer Blekpula.

- Mogao sam da zaplačem zbog Denija Rouza, koji je isklučen zbog najneškodljivije reakcije na opsanu provokaciju. To osećanje preraslo je u bes kad sam čuo da Fudbalski savez Srbije pokušava da krivicu za tuču na kraju meča svali na Englesku. Srbi me podsećaju na alkoholičara koji misli da je normalno da mu prva stvar ujutru bude da potegne iz boce ili na kockara koji novac od hipoteke uloži na srećan broj. Kao i zavisnost, rasizam je bolest - piše Holovej, koji se dalje zalaže za drakonsko kažnjavanje Srbije.

- Dok ne priznate da imate problem, nema šanse da ga izlečite. Sep Blater i Mišel Platini mogu da primene jak lek izbacivanjem Srbije, i svake druge nacije sa rasističkim navijačima, iz međunarodnih takmičenja. Engleska je prošla sličan proces rehabilitacije kad je klubovima zbog huliganizma pet godina zabranjeno učešće u evrokupovima - ocenio je Holovej.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boban

    22. oktobar 2012 | 10:51

    ha-ha-ha englezi!!! znate onu staru ftazu kada covek nesto lose uradi i onda se ponasa kao da nije nista uradio,tada se kaze "sto se pravis englez"! ali ovi englezi se ne prave englezi oni to stvarno jesu...ljigavi i dvolicni!!! ps.izdrzacemo i ovo ali gde su nasi vlastodrzci da kazu koju u odbrani,ovako su nas ti isti englezi prikazali kao nacionaliste u proslosti...a sada smo rasisti,a sutra cemo biti nesto trece!

  • zokas

    21. oktobar 2012 | 19:27

    ovo je sramota,da Englezi nekom sole pamet.Oni kod kojih se stalno srecu gore situacije,ne mogu drzati nikom pridike.A sto se fer pleja tice neka se sete kako su nasoj mladoj selekciji dali gol pre neku godinu kada su svi cekali da zbog povredjenog igraca lopta izadje van a oni nam dali gol.To je sramota!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA