LŠ: Šahtjor na kolena bacio Čelsi, preokreti Barse i Mančestera

BATE Borisov konačno izgubio, a tri gola je beloruskom timu dao Soldado. Miler iz penala Bajernu doneo tri boda sa gostovanja Lilu u najnezanimljivijoj utakmici

  • 1

Nakon tri nedelje pauze, najbolji fudbal se vratio...  U prvim mečevima 4. kola Lige šampiona valja istaći da ćemo u Londonu, pred kraj maja najverovatnije dobiti novog šampiona! Da, jer je aktuelni prvak, Čelsi, u "Donbas areni" bačen na kolena. Šahtjor je slavio sa 2:1, dok su do važnih bodova u kampanji, posle velikih preokreta stigli Mančester junajted i Barselona.

Roberto Soldado je uz Ernandeza ili, ako vam je lakše, Čičarita, obeležio ovaj deo trećeg kola pošto je "umirio" Belorusiju u Minsku. On je het-trikom o zemlju tresnuo Bate Borisov, ekipu koja je do ovog kola bila bez poraza.

GRUPA E

ŠAHTJOR - ČELSI

Za obe ekipe bilo je važno da ostvare pobedu s obzirom da grupa E ima još jednog ozbiljnog pretendenta na prva dva mesta - Juventus. "Rudari" su pokazali koliko su ozbiljno shvatili gostovanje šampiona Evrope pa su tako poveli već u 3. minutu igre - strelac Aleks Tešeira. Nakon prvog gola Petr Čeh je i dalje imao pune ruke posla jer su igrači Šahtjora čak 9 puta šutirali u okvir njegovog gola u prvom poluvremenu. Kako na početku prvog tako i na startu drugog poluvremena - nakon kiksa Ramireša na sredini terena Fernadninjo koristi priliku iz polukontre i povećava na 2:0. Čast šampiona spasao je Oskar golom u 88. nakon centaršuta Baneta Ivanovića sa desne strane.

NORDSJELAND - JUVENTUS

Možda su fudbaleri iz Torina računali na laka 3 boda, ali igrači Nordsjelanda nisu hteli da jeftino prodaju kožu kao u prva dva meča. U prvom poluvremenu u namanju ruku bili su egal sa šampionom Italije. Najbolju šansu za Juve u prvom poluvremenu imao je Đovinko koji je iz  mrtvog ugla šutirao na prazan gol ali je pogodio spoljni deo mreže. Početkom drugog poluvremena šok za Juventus! Ni Bufon koji se vratio posle povrede nije mogao da zaustavi prelepu kiflu Bekmana koji postiže istorijski prvi gol za Nordjsejland u Ligi šampiona. Juve je do kraja pucao iz svih oružja, ali je mreža danske ekipe mirovala sve do 81. minuta. Mirko Vučinić je morao da uđe u igru da bi se rezultat promenio, a samo 12 minuta u igri bilo mu je dosta da pošalje loptu iza leđa Hansena.

Šahtjor - Čelsi 2:1

(Tešeira 3, Fernadninjo 52. - Oskar 88.)

Nordsjeland - Jventus 1:1

(Bekman 50. - Vučinić 81.)

TABELA: Šahtjor 7, Čelsi 4, Juventus 3, Nordsjeland 1.

GRUPA F

LIL - BAJERN

Malo prilika, puno faulova, tvrd i dosadan fudbal kakav znaju samo Francuzi da pokažu. Bajern je uspeo da slomi otpor Lila, ali ne i da pokaže igru kakvu viđamo svakog vikenda u Bundesligi. Tomas Miler je hladnokrvno izveo penal u 20. minutu i zatresao mrežu golmana Lila Londroa. Osim gola prednosti za Bavarce, u prvom poluvremenu dva ima bila su egal. Dva tima su nastavila isto i u drugom poluvremenu, pa je minhenski tim održao minimalnu prednost do kraja.

BATE BORISOV - VALENSIJA

Ista priča kao i protiv Bajerna i Lila, beloruski šampioni su čekali priliku da "sevne" kontra i da tako zatresu mrežu Valensije. Valensija je napadala, držala više loptu u nogama pa u prvih pola sata nije dozvolila domaćima nijedan šut ka svom golu. Napravio je BATE svega dve polu-šanse ali je ipak povela Valensija u najboljem trenutku - 45. minut sa bele tačke bio je precizan Soldado. Drugo poluvreme BATE je počeo ofanzivnije - napravio jednu šansu, šut je zaustavio golman Valensije Dijego Alveš da bi odmah nakon toga gosti krenuli u kontru iz koje je Soldado postigao drugi gol. "Slepi miševi" kao da su igrali viktorije do kraja meča, pa je nakon jednog niza kratkih dodavanja Soldado postigao i treći gol za het-trik. BATE je nastavio loš niz protiv španskih klubova - pa tako sada imaju gol razliku 1:21 sa klubovima iz te zemlje.

Lil - Bajern 0:1

(Miler 20. pen.)

BATE Borisov - Valensija 0:2

(Soldado 45. pen, 55, 69. )

TABELA: Valensija 6, Bate Borisov 6, Bajern 6, Lil 0.

Grupa G:

SPARTAK (M) - BENFIKA

Na moskovskom centralnom stadionu "Lužniki", na nula stepeni, fudbaleri lisabonske Benfike nisu ponovili uspeh Porta, koji je Spartak u poslednjem dvomeču pobedio sa 10:3, već su u zanimljivom meču izgubili sa 2:1. Pobeda domaćina je zaslužena, a duel će ostati upamćen po čak 32 šuta, istina, samo devet je išlo u okvir. Junak duela bio je brazilac Karioka, koji je postigao prvi gol.

BARSELONA - SELTIK

"Viktorije" na "Kamp Nou" su se na kraju isplatile izabranicima Tita Viljanove. Sa više od 70 odsto poseda lopte, fudbaleri Barselone su u smiraj meča, duboko u nadoknadi "pobedili" Bena Fostera, golmana Seltika, iaku su njegovu odbranu nebrojeno puta bacali na kolena.

Škoti su čak i vodili... Naime, Barsa je poslednja četiri susreta ovo dve ekipe dobila, a sada je Jorgos Samaras u 18. minutu utišao Kataloniju. On je dobru asistenciju Čarlija Melgrua, uz pomoć Maskerana, pretvorio u pogodak. Grk je pred kraj prvog poluvremena napustio utakmicu zbog povrede zglob što je dodatno uslovilo da se četa Nila Lenona još više zatvori.

"Banku" je u 94 minutu razbio Žordi Alba...

 

Spartak Moskva - Benfika 2:1

(Karioka 3, Žardel 43.(ag) - Lima 33.)

Barselona - Seltik 2:1

(Inijesta 45, Alba 90+3. - Lustig 18.)

TABELA: Barselona 9, Seltik 4, Spartak 3, Benfika 1.

Grupa H:

MANČESTER JUNAJTED - BRAGA

Na "Teatru snova" publika je u neverici zaćutala dva puta u prvih 20 minuta. Krivac je bio Alan, Brazilac, koji je sa 33-godine dominirao protiv Junajtedovih bekova. Prvo je iskoristio centaršut Uga Vijane, odbačenog iz redova Njukastla, da bi u 20. minutu plasirao loptu posle dodavanja Edera, koji se, pak, lako oslobodio Kerika.

Pet minuta posle drugog gola Alana Van Persi je "promešao" odbranu gostiju, a kada je oboren, sudija Milorad Mažić je poštovao prednost. Kagava se dokopao lopte i centrirao tačno na glavu Ernandezu ili Čičaritu za 1:2.

 

Da su ozbiljna ekipa, "đavoli" su pokazali još jednom. Iako je poslednja linija kriva za oba gola, sredina i napad su po ko zna koji put "izvadili" stvari. U meču protiv dobre Brage Čičarito je sa dva gola preokrenuo skor. Istina, drugi je bio "poklon", jer su ga u petercu Beta ostavili potpuno samog.

Pošto su 0:2 pretvorili u pobedu od 3:2 izabranici Aleksa Fergusona su "stali" na loptu i mirno priveli meč kraju.

GALATASARAJ - KLUŽ

Očajno vreme u Istanbulu nije uticalo na posetu stadionu "Turk Arena", ali je igra fudbalara Galatasaraja i te kako iznervirala više od 50.000 gledalaca. Rumuni su preko Pantelisa Pelikanosa poveli, a kako je susret odmicao, videlo se da domaći ne mogu mnogo protiv sigurne i pre svega disciplinovane odbrane Kluža.

Usput, gosti su veći deo meča odigrali bez Agiregaraja, koji je za tri minuta zaradio dva žuta, to jest crveni karton. Da "bruka" po domaće bude veća, Felipe Melo, eks igrač Juventusa, promašio je penal pred kraj poluvremena.

Kiks odbrane Kluža, tačnije golmana, iskoristio je Burak Jilmaz u 77. minutu. Međutim, to je bilo sve od Galatasaraja.

Mančester Junajted - Braga 3:2

(Ernandez 25, 75. Evans 62. - Alan 2, 20.)

Galatasaraj - Kluž 1:1

(Burak Jilmaz 77. - Kapetanos 19.)

TABELA: Mančester j. 9, Kluž 4, Braga 3, Galatasaraj 1.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • manchester united

    24. oktobar 2012 | 07:28

    Bitno je da je manchester pobijedio i da gazi ka vrhu barsa kao obicno se provuce uvjek zao mi je juvea sto nije uspio da pobijedi ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA