JANKOVIĆ: Engleski policajci tukli srpske fudbalere u Kruševcu

FSS sprema bogat video-materijal kojim će osporiti optužbe Engleza, a selektor mlade reprezentacije Srbije tvrdi da su engleski fudbaleri započeli tuču u Kruševcu udaranjem našeg golmana Kirovskog, da bi se potom u gužvu uključili i britanski policajci

  • 1

Selektor mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković otkrio je da Fudbalski savez Srbije sprema bogat video-materijal na kom se vidi da je incident u Kruševcu po završetku revanš meča baraža za EP između Srbije i Engleske, započeo reprezentativac Engleske Deni Rouz, kao i da su britanski policajci, koji su tu bili kao obezbeđenje, tukli srpske fudbalere.

- Okidač svega što se desilo na terenu bila je reakcija Rouza. Naravno, ni ponašanje naših igrača kasnije nikome ne koristi. Istraga unutar Fudbalskog saveza Srbije je u toku. Da bismo mogli da analiziramo druge, moramo da analiziramo prvo sebe. Međutim, prvi udarac dobio je naš golman Aleksandar Kirovski, i to ne jedan, nego tri, od dvojice različitih igrača. U čitavoj gunguli na terenu su učestvovali i ljudi za koje se ispostavilo da su obezbeđenje engleske reprezentacije - izjavio je Janković tokom gostovanja na "SOS kanalu" u emisiji "Total soker".

Fudbalski savez će ovih dana snimke sa sigurnosnih kamera poslati u sedište UEFA.

- Optužuju nas za rasizam. A šta je sa nacionalizmom? Zar to nije isto?! Zašto samo mi moramo da trpimo uvrede? Toga je bilo u Skoplju, pa i na brojnim prethodnim utakmicama A i mlade reprezentacije - ocenio je selektor, uz apel javnosti da ne upire prst na igrača Partizana Nikolu Ninkovića.

- Najlakše je usmeriti svu pažnju ka njemu i osuditi ga. Šta sam imao, Ninkoviću sam rekao u četiri oka. U njemu vidim ogroman potencijal, ali nikome se ne trpi sve, pa ne može ni jednom ekstremno talentovanom igraču od 18 godina  - zaključio je Janković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA