ODE U LONDON: Čelsi ponudio 48 miliona funti za Falkaa!

Gazda "Plavaca" Roman Abramovič najzad je odlučio da pošalje ponudu za napadača Atletika iz Madrida. Sa ponudom od oko 60 miliona evra ulaze u trku sa Mančester sitijem za transfer Falkaa, ali je ekipa iz Londona u malo boljoj poziciji

  • 0

Atletiko Madrid je postavio uslov za one koji žele da dovedu Radamela Falkaa u svoje redove. Klauzula iznosi 60 miliona evra, pa ko plati može da ga uzme. Čelsi se izgleda baš nameračio da Kolumbijca dovede već u januarskom prelaznom roku.

Ruski tajkun i gazda kluba iz Londona Roman Abramovič spremio je ponudu vrednu 48 miliona funti  za "El Tigrea".

Glavnog konkurenta za transfer Falkaa Čelsi će imati u bogatim komšijama iz Mančestera. Bogati šeici, gazde Sitija, u svojim redovima već imaju vrhunske napadače kakvi su Edin Džeko, Mario Baloteli, Karlos Tevez i Serhio Aguero koga su takođe doveli iz madridskog Atletika.

"Plavci" s druge strane od klasičnih napadača imaju samo Fernanda Toresa uz polušpiceve Mozesa i Staridža, tako da su sa te strane u plusu pri eventualnom dolasku Falkaa na Osrtvo. Ako ne uspeju da ostvare akviziciju na Pirinejskom poluostrvu, šansu će tražiti na drugom najvećem poluostrvu Evrope - na Apeninima, gde im je na meti skoro oporavljeni napadač Milana Alešandre Pato.

Čelsi je posle osam kola na čelu tabele Premijer lige uz osam pobeda i sa samo jednim nerešenim rezultatom protiv Kvins Parka u gostima. Uz to su i druga najefikasnija liga sa 19 postignutih pogodaka. Eventualni dolazak Koumbijca mogao bi da upotpuni napadački red Di Mateove ekipe, koju čine Oskar, Azar, Lampar, Tores, Mata i uskoro Marin.

Radamel Falkao je prošle sezone za madridski Atletiko u španskoj Primeri postigao 24 pogodka, a ove sezone je već devet puta bio strelac na osam mečeva.

(D. Grbović )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA