PREMIJER: Arteta spasao Arsenal, Tevez šampiona

Vigan u 9. kolu Premijer lige savladao Vest Hem i pobegao od zone ispadanja. Sanderlend u Stouku odigrao 0:0. Matija Nastasić igrao za Siti u pobedi 1:0 nad Svonsijem

  • 0

Golom Artete u smiraj meča sa Kvins Park Rendžersima fudbaleri Arsenala uspeli su da upišu važne bodove sa kojima i dalje ostaju u trci za pozicijama koje sledeće sezone vode u Evropu. Goleada je viđena u Redingu, gde su domaći u poslednjim sekundama spasili bod odigravši 3:3 protiv Fulama.

Reding, jedna od najslabijih ekipa Premijer karavana dva gola je dala u pet poslednjih minuta iako je Bugarin Dimitar Berbatov u 88. minutu momke sa "Krejven kotidža" doveo na korak od gostujuće pobede.

Karlos Tevez, kontroverzni argentinski internacionalac, postigao je jedini gol na "Etihadu" u pobedi "građana" nad Svonsijem. U timu Roberta Manćinija igrali su i Matija Nastasić i Aleksandar Kolarov, a posle pobede 1:0 nad velškom ekpom, šampion Engleske će prenoćiti na drugoj poziciji. Osim pogotka Teveza i činjenice da "Etihad" nikada nije bio prazniji, meč je obeležila i povreda gostujućeg golmana, koji je na nosilima iznet sa terena.

U uvodnom meču 9. runde Aston Vila, sa deset igrača, nije uspela da sačuva 1:0, pa iz Birmingema sa  bodom odlaze "kanarinci".

U nedelju se igraju najvažniji mečevi, a najveću pažnju privlače dva derbija. Prvi Čelsi - Mančester junajted i drugi gradski Everton - Liverpul.

PREMIJER LIGA 9. kolo:

subota:

Aston Vila - Norvič 1:1

(Benteke 27. - Tarner 79.)

Arsenal - KPR 1:0

(Arteta 84.)

Reding - Fulam 3:3

(Ligertvud 26, Mekliri 85, Robson-Kanu 90. - Ruiz 61, Berd 77, Berbatov 88.)

Stouk - Sanderlend 0:0

Vigan - Vest Hem 2:1

(Ramis 8, Mekartur 47. -Tomkins 90+3.)

Mančester siti -Svonsi 1:0

(Tevez 61.)

nedelja:

Everton - Liverpul (14.30)

Njukastl - VBA (16.00)

Sautempton -Totenhem (16.00)

Čelsi - Mančester junajted (17.00)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA