VERMEZ: Da sam mogao, promenio bih sedmoricu!

Trener Partizana kaže da pojedinci više nemaju pravo da pitaju zašto nisu u timu, a smatra da je bolje što se kiks desio u Kupu nego u u prvenstvenom meču

  • 0

Dan posle senzacionalnog poraza od čačanskog Borca u Kupu Srbije, pred prepodnevni trening, trener Partizana Vladimir Vermezović nije mogao da sakrije razočaranje izdanjem svojih pulena protiv drugoligaša.

- Razočaran sam i iznenađen činjenicom da je veliki broj igrača podbacio. Sada smo videli ko može, a ko ne može da igra. Pojedinci više nemaju pravo da me pitaju zašto nisu u timu. Samo su Sretenović, Aškovski i Mitrović zadovoljili - ocenio je trener "crno-belih".

- Da sam mogao na poluvremenu da promenim sedam igrača, ja bih to uradio. Mi smo u drugom bili čak za nijansu slabiji nego u prvom. Nismo bili dovoljno agresivni na sredini terena i to nam je pravilo dosta problema. Žao mi je što smo se vratili skoro mesec dana unazad. Nije mi svejedno, ali bolje što se ovo dogodilo u Kupu, nego da nam se to dogodilo u Nišu u prvenstvu - smatra Vermezović, koji ipak nije sasvim digao ruke od onih koji su ga razočarali.

- Žao mi je što momci koji su bili na terenu u meču sa Borcem nisu iskoristili šansu. Svi zaslužuju priliku. Imaće i oni još jednu. Ovo su čudne generacije koje imaju neke druge prioritete u životu. Svesni su u kakvom okruženju žive, neki ljudi im pune glavu kako su prerasli Partizan. Protiv Borca je bilo teško dopreti u njihovu glavu, ali čudno je da se to dogodi devetorici igrača u isto vreme - u nedoumici je strateg tima iz Humske.

Nikola Ninković postao je protiv Borca najmlađi kapiten i u istoriji Partizana, a Vermezović to ovako objašnjava:

- To što ga je srpska kuća fudbala kaznila je njihov način i ja se sa njom ne slažem. Nisam primetio da se on nalazi na onoj optužnici. Šta je on radio uopšte osim što je trčao? Nije udario nikoga. Džigi je bio jedan od igrača iz naše škole sa najdužim stažom u tom trenutku na terenu i verujem da ima kvalitet da bude vođa tima u budućnosti. Ovo je bio jedan od načina da vidimo kako odgovornost deluje na njega. Nije mala stvar biti kapiten Partizana. Da je Lazar Marković bio u sastavu, on bi bio sa trakom, jer ima duži staž.

Igračima se duguju i neka primanja.

- Imali su nedavno sastanak sa Tumbakovićem. Nemam neke posebne mehanizme da ih motivišem u tim situacijama. Ja im uvek kažem "Deco, ajde da mi obavimo naš deo posla, pa onda da mislimo o drugim stvarima". Video sam da im je to opterećenje. U Milanu nisu imali da odu do grada i eventualno kupe sebi nešto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA