NBA: Ubedljiv Oklahoma siti, pobede Čikaga i Denvera (VIDEO)

Sva tri domaćina slavila, Luol Deng i Joakim Noa pokrenuli Čikago do pobede nad Orlandom, Radmanović nije ulazio u igru

  • 0

U danu kada je Amerika birala predsednika odigrana su samo tri meča u NBA ligi, i u sva tri slavili su domaćini, koji su i bili faovoriti.

Oklahoma siti tander od samog starta pokazali su košarkašima Toronta da nemaju čemu da se nadaju, prva četvrtina (30:17) postavila je stvari na svoje mesto i domaćin je u nastavku meča lako održavao veliku prednost  do konačnih 108:88. U ekipi pobednika poeni su bili ravnomerno raspoređeni, čak 11 igrača upisalo se u strelce: Rasel Vestbruk postogao je 19 poena, Serž Ibaka 17, a Kevin Durant i Kevin Martin po 15.

Čikago je uz dosta muke naneo Orlandu prvi poraz (99:93), a ključna je bila serija 15:2 krajem treće i početkom poslednje četvrtine. Luol Deng postigao je 23 poena za Bulse uz osam skokova, Joakim Noa upisao je 20 poena i devet uhvaćenih lopti, a obojica su imali i po četiri asistencije. Vladimir Radmanović nije ulazio u igru, dok je u ekipi Orlanda crnogorski reprezentativac Nikola Vučević imao solidan učinak od 16 poena i deset skokova.

Denver je ostvario prvu pobedu, savladavši verovatno najslabiji tim Lige Detroit sa 109:97, koji je pretpeo četvrti uzastopni poraz od starta šampionata. Iako je domaćin dobio svaku četvrtinu, na kraju je bilo i malo drame zbog nekoliko izgubljenih lopti. Andre Igudala postigao je šest od ukupno 17 poena u završna tri minuta i oni su bili ključni da se meč prelomi u korist Nagetsa. Za Denver rezervista Džaval Megi postigao je 16 poena, Taj Loson i Kevin Farid po 15, grčki reprezentativac Kosta Kufos dodao je 14.

U redovima poraženih blistao je centar Greg Monro sa 27 poena i deset skokova, Rodni Staki postigao je 17, ali uz očajan šut iz pojla 5-17.

REZULTATI

Oklahoma siti tander - Toronto 108:88

Čikago-Orlando 99:93

Denver-Detroit 109:97

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug / AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA