"GASPROM" PREDLAŽE: Branko Radujko ponovo u Zvezdi?

Bivši član UO Crvene zvezde jeste potencijalno rešenje za finansijski sektor na "Marakani", s obzirom na to da je odnedavno na poziciji visokog funkcionera firme ćerke "NIS Gasprom njeft"

  • 0

Po najavljenom odlasku predsednika FK Crvena zvezda Vladana Lukića, planirano je da se započne projekat sa ciljem da se klub restruktuira kako bi se kasnije izbavio iz dugova, koji već duži vremenski period guše najtrofejniji srpski klub.

Jednu od značajnih uloga u tom projektu trebalo je da zauzme član Veća klupskog saveta Branko Radujko, bivši generalni direktor Telekoma, a danas zamenik Izvršnog direktora Naftne industrije Srbije, saznaju "Novosti". Nekadašnji član UO Crvene zvezde, koji je ostavku na to mesto podneo krajem novembra prošle godine u turbulencijama koje je unutar kluba izazvao poraz u derbiju, figurira kao rešenje za finansijski sektor.

Radujko će biti predložen od strane generalnog sponzora kluba "Gasproma", s obzirom na to da je od nedavno na poziciji visokog funkcionera firme ćerke "NIS Gasprom njeft".

Nezadovoljni poslovanjem aktuelne uprave, rukovodioci "Gasproma", kao najvažnijeg partnera kluba, još prošle godine su tražili imenovanje svog čoveka na poziciju finansijskog direktora. U septembru 2011. godine, posle izvesnog perioda odupiranja ovakvoj ideji od strane sadašnje vrhuške "crveno-belih", zahtev ruskog giganta je ispunjen i postavljen je Srđan Nikolić. Tokom 14 meseci Nikolić se nije pojavljivao u javnosti, a prema poslednjim informacijama, "Gasprom" ga povlači s pomenute funkcije.

Kao veliki zvezdaš i doskorašnji član UO, samim tim i čovek koji je dobro upućen u prilike unutar kluba, Radujko je procenjen kao idealno rešenje. Njegovim dolaskom bi i investiranje "Gasproma" u Crvenu zvezdu moglo znatno da poraste, što bi bilo od izuzetnog značaja za sanaciju kritične ekonomske situacije kluba, navode "Novosti".

Radujko je tokom poslednjih godinu dana pominjan i kao mogući naslednik Lukića, ali je to u više navrata demantovano. Sada, kao predstavnik "Gasproma", nesmetano će moći da se uključi u funkcionisanje kluba.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA