Uroš Ćosić: Uprava je rasterala Zvezdinu decu!

- Za neistine da sam ultimativno tražio novac, a zatim da sam na pozajmici, pa da klub nema interesa da igram, oni treba da se stide ako imaju imalo obraza - rekao je bivši prvotimac "crveno-belih"

  • 0

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, mladi Uroš Ćosić, razočaran je napustio svoj bivši klub i otišao na pozajmicu u Peskaru, gde koristi svoju priliku u jednoj od najjačih evropskih liga i beleži dobre partije.

- Valjda mi je sudbina takva da moram da odem daleko od "Marakane" kako bih postao igrač - započeo je za "Novosti"  Ćosić priču o bivšem klubu, čija se uprava u dva navrata prema njemu ponela nekorektno.

- Ćutao sam devet meseci, vaspitan sam da poštujem starije i zato mi nije padalo na pamet da repliciram gospodi iz uprave iako su me povredili i razočarali. Međutim, za neistine da sam ultimativno tražio novac, a zatim da sam na pozajmici, pa da klub nema interesa da igram, oni treba da se stide ako imaju imalo obraza - bez dlake na jeziku je ovaj 20-godišnjak.

- Niti sam štrajkovao zbog para, niti mi je iko rekao zašto sam sklonjen iz tima u januaru. Na pozajmici sam i u Peskari, pa me niko ne tera da treniram u ćošku. Sve nepravde sam progutao, jer sam ja taj koji voli Zvezdu, a to ne moram da dokazujem. A klub i meni duguje novac, što takođe nije sporno...

Ćosić je samo jedan u nizu oterane Zvezdine dece, sa kojima je bilo potpisano više od 20 profesionalnih ugovora.

- Šta to vredi kad nijedan igrač ne igra! Ova uprava je rasterala svu decu, sve što vredi. Iz moje generacije samo je golman Dmitrović u klubu, i to kao četvrti golman. Đuričića i Milanovića su ispustili, Čaušić nije dobio šansu, a u Radu je reprezentativac, tamo je i Mrkela, a Aca Kovačević i Despotović igraju sjajno u Spartaku. Da ne nabrajam generaciju pre i posle mene. Kao i paradoks nad paradoksima, da je Mijailović A reprezentativac, dobar za Srbiju, a nema mesto u svojoj kući. Zvezda je bila i ostaće najveći srpski klub, ali je, nažalost, katastrofalno vode. U sadašnjoj generaciji, 95 odsto su "stranci", koji su tu na privremenom radu - zaključio je Uroš Ćosić, koji se sprema za predstojeći meč sa šampionom Italije Juventusom.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA